Kanser hastası adama fazla maaş borcu şoku! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kanser hastası adama fazla maaş borcu şoku!


 

Mersin’de yaşayan ve 7 yıldır kolon kanseri tedavisi gören 4 çocuk babası Müslüm Uçar, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden gelen bir maaş kesintisi ihbarı ile şok oldu.

 7 yıl önce malulen emekli olan Uçar’a, bu süre zarfında maaşına fazla para yatırıldığı gerekçesiyle 6 bin 10 lira borç geldi. 

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz’e bağlı Barış Mahallesi’nde eşi ve 4 çocuğuyla birlikte kirada oturan 50 yaşındaki Müslüm Uçar, SGK’dan gelen zarfla şok oldu. 7 yıldır kolon kanseri tedavisi gören Uçar, gelen borçla zor günler geçiriyor. Eşi ve çocuklarının yardımıyla ancak yerinden kalkabilen, artık hastalığının son dönemlerini yaşayan Uçar, devlet büyükleri ve yardımseverlerden kendisine gelen borçla ilgili yardım yapmasını bekliyor. 
Hastalığı ve gelen borçla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Uçar, 2005 yılında bağırsak kanserine yakalandığını ve o günden beri tedavi gördüğünü söyledi. Bugüne kadar 4 ameliyat geçirdiğini kaydeden Uçar, kanser olduktan sonra hiçbir yere gidemediğini, iş yapamadığını kaydetti. 11 yıldır evde, bir şey yapamadığının altını çizen Uçar, “2009 yılında malulen emekli oldum. O günden bugüne kadar emeklilik maaşı alıyordum. Bugüne kadar hiçbir problem yaşamadık. Ancak bu ay Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden gelen bir zarfla şok oldum. Zarfta her hangi bir beyanatta bulunulmuyor. Görüşmeler neticesinde, benim 2009 yılından bugüne kadar 7 yıldır sözde SGK’nın ayda 20, 30, 50 lira gibi fazla para ödendiği gerekçesiyle 6 bin 10 lira geri dönüş parası talep ettiler. Zaten maaşımızı çekmemize fırsat vermeden 24 aya bölünmüş ve ilk taksidi kesilmiş. Bu şekilde olunca zaten ben kendi sağlık giderlerim içinde bankadan 5 bin lira kredi çekmiştim. Şimdi 292 buna kesilmeye başlandı, 315 lira da çekmiş olduğum krediye kesiliyor. Bu ay eşim bankamatikten 162 lira emeklilik maaşı çekti. Ben bu 162 lira ile ne yapabilirim” diye konuştu.

“ŞU ANDA MAĞDUR DURUMDAYIM, PERİŞAN DURUMDAYIM”
2 oğlu, 2 kızının olduğunu belirten Uçar, “Evimiz kira. Su, elektrik parası var. Sadece bunlar 500 liranın üzerinde tutuyor. Çocuklarımız 2 ay sonra okula başlayacaklar. En azından maaşımda böyle bir kesinti olmamış olsaydı, zor da olsa yardımlarla geçiniyorduk. Şu anda arkadaşlarımın getirmiş olduğu fitrelerle geçinmekteyiz. Çünkü maaşım kesintiye uğradı, şu anda mağdur durumdayım, perişan durumdayım. 4 çocuğum da okuyor. En büyük kızım param olmadığı için üniversiteye gidemedi” ifadelerini kullandı.
Emekli olduğu için ilaçlarının yüzde 10'u ve muayene bedelinin maaşından kesildiğinin altını çizen Uçar, "Aldığım ilaçlar yeşil reçete, kırmızı reçeteli ilaçlar. Onların yüzde 10'unda çok büyük farklar var. Ayrıca ben aylık mama alıyorum. Onların da yüzde 10’u 120 lira gibi bir bedel ediyor. Bu ay param olmadığı için alamadım. Ben sürekli mamalarla besleniyorum. Yemek yeme gibi bir lüksüm kalmadı. Çünkü sindirim sisteminin hemen hemen yüzde 80’ı şu an yok. Katı bir şey yiyemiyorum. Su, meyve suyu ve doktorumuzun yazdığı mamanın haricinde bir şey yiyemiyorum" dedi.

"DOKTORLARIM AÇIKÇA SÖYLEDİ, ARTIK SON AŞAMADAYIM"
Devlet büyükleri ve yardımseverlere de seslenen Uçar, "Benim üzerime yüklenen bu 6 bin 10 liralık bir külfet konusunda, devlet büyükleri ya da hayırsever vatandaşlarımızın bana yardımcı olmasını istiyorum. Benim hastalığım da ilerliyor. Mersin’de artık hiçbir doktorun bana müdahale şansı yok, sadece Balcalı Hastanesi’ne gitmem gerekiyor. Hafta da 2 kere Balcalı’ya gidip kontrol olup, ilaçlarım yazılıyor ve geri geliyorum. Balcalı’ya da bu hafta para olmadığından gidemedim. Kontrole gidemediğim için de zaten hastalığım hızlı ilerliyor. Hastalığım hep ilerliyor ancak kontrole gittim zaman hiç değilse yavaş yavaş ilerliyor. Doktorlarım bana zaten açıkça söyledi. Artık son aşamadayım" ifadelerini kullandı.
Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yetkilileri, Genel Müdürlüğü'nün yaptığı güncelleme sonucunda bu borcun ortaya çıktığını, sadece Müslüm Uçar değil birçok kişiye buna benzer borcun çıktığını ifade ettiler. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA