IŞİD’liler Mersin’de tedavi olmuş! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

IŞİD’liler Mersin’de tedavi olmuş!


 

IŞİD’ın Mersin’deki Alevileri, kiliseleri fişlediği haberinin ardından kamuoyu bu gelişme ile sarsıldı: Suriye’den patlayıcı sevkiyatı yapan IŞİD, yaralılarını da Mersin’de tedavi ettirmiş!

Haber Merkezi

Diyarbakır’da, 5 Haziran 2015 günü HDP mitinginde düzenlenen bombalı saldırının soruşturma dosyasında, Suriye-Türkiye arasında patlayıcı sevkiyatı yapan IŞİD mensuplarına ait konuşmalar yer aldı. Bazı konuşmalarda patlayıcı açık şekilde ifade edilirken, bazılarındaysa şifre kullanıldığı görüldü. Ayrıca konuşmalarda, Türkiye’ye getirilen IŞİD militanlarına para verildiği ve tedavilerinin de Mersin’de yapıldığı ortaya çıktı.

ÇOK KEZ PATLAYICI MADDE SEVKİYATI YAPILMIŞ
Basına düşen soruşturma dosyasındaysa ‘IŞİD emiri’ olarak anılan İlhami Balı’nın, telefonunun dinlenmesine rağmen defalarca Türkiye’ye girip çıktığı belirtilmişti.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı 500 sayfalık iddianamede, IŞİD’in Gaziantep Emiri Yunus Durmaz’ın, Ankara Gar, Suruç, Diyarbakır ve Sultanahmet saldırılarının talimatını veren ve Balı’ya gönderdiği mesajla Gaziantep’i işgal planından bahsettiği yer almıştı. Balı’nın telefonun dinlenmesiyle ortaya çıkan yeni kayıtlarda, IŞİD mensuplarının Türkiye-Suriye arasında çok kez patlayıcı madde sevkiyatı yaptığı, bomba yapımında kullanılan gübre gibi malzemelerin sınırdan geçirildiği tespit edildi.

‘İSTANBUL’DAN GELEN AVUKAT YAKAMA YAPIŞTI’
Telefonu dinlenen Balı’nın yaralanarak Türkiye’ye götürülen IŞİD mensuplarının tedavilerini Mersin’de yaptırdığı ve para gönderdiği de ortaya çıktı. Balı’nın yakalanan örgüt mensuplarının davalarını İsmail Korkmaz aracılığıyla takip ettiği ve sanıklara avukat temin ettiği de dinlemelere yansıdı.
İsmail: Mahkeme ertelenmiş. Avukat buraya borçla gelmiş. Arkadaşlar da aileler de rezil oldu. Adam aşırı güzel savunma yaptı. Adamın hakkını vermek lazım. İstanbul’dan gelen avukat yakama yapıştı. Adama söz verdim. Müslümandır, acıdım borçla geldim dedi. Küçük bir dosya değil. Kardeşler orada rezil oldu. Avukat olmayınca adam mahkemeyi erteleyecek. Avukat hakim heyetini kendine bağladı.
İlhami: Benimle alakalı bir şey var mı? Sordular mı?
İsmail: Seninle alakalı yok. Aranmanın devamı. Kardeşlerin parası yokmuş, rezil durumdalar. Üçünün de parası yok.
İlhami: 500 dolar gönderdim. 100 dolar göndersin aileleri. Ben ayrıca para harcamam. Çünkü biz para harcadıkça onların bir yerleri kalkıyor, patavatsızca konuşuyorlar. Bu işi benim için yapmadılar, Allah için yaptılar. 500 dolar Hattab’ın eşine yetmiyor, Osman’ın eşine para yetiştiremiyorum. 500 dolar gönderiyorum, bu paradan kocalarına yatırsınlar. Bana gelen emir bu şekilde”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA