Korkusunu yendi şampiyon oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Korkusunu yendi şampiyon oldu!


 

Tüfeğin sesinden korkarken, Türkiye şampiyonu oldu

Trap takımı sporcusu Rümeysa Pelin Kaya, tüfeğin sesinden korkarak yaptığı antrenmanlar sonucunda Mersin’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda genç kızlarda Türkiye şampiyonu oldu.

Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle iki yıl önce başladığını trap sporunda ilk zamanlar antrenmanlarda tüfeğin sesinden korkan Rümeysa Pelin Kaya, zamanla bu fobisini yendi.
Azmi ve yeteneğiyle dikkati çeken genç sporcu, Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından 13-15 Mayıs'ta Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen Trap Türkiye Şampiyonası'nda genç kızlarda Türkiye şampiyonluğunu elde etti.
Haftanın dört günü Hanefi Mahçiçek Trap Atış Sahası'nda antrenmanları sürdüren 16 yaşındaki Rümeysa Pelin Kaya, milli sporcu olmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kaya yaptığı açıklamada, iki yıl önce başladığı trap sporunda 8 ay boyunca eğitim aldıktan sonra tüfeği söküp çıkarmasını öğrendiğini söyledi.
Antrenörlerinin kendilerine atışlar yaptırdığını dile getiren Kaya, "İlk atış yaptığımda tüfeğin sesinden çok korktum. Tepmesi ve sesi gerçekten çok korkutucuydu. Daha sonra bu korkumu yendim. Antrenmanları sürdürdüm ve Mersin'deki Türkiye Şampiyonası'nda ilk seri kötü attım. Sonrası serilerde güzel skor çıkardım ve 75 plakta 65 vurdum ve Türkiye birincisi oldum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA