Orman köylüsüne 3,5 milyon TL destek sözü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Orman köylüsüne 3,5 milyon TL destek sözü


 

Mersin’de orman köylüsüne 13 yılda 22,8 milyon TL katkı veren Orman Bakanlığı, 2016 yıl sonuna kadar 422 aileye daha toplam 3 milyon 500 bin TL kredi desteği vermeyi planlıyor.

Haber Merkezi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.
Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Mersin’deki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,8 milyon TL kredi desteği verildi.

MERSİN’DEKİ ORMAN KÖYLÜLERİNE 22,8 MİLYON TL DESTEK
Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık Mersin’de de; güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, dam örtülüğü, seracılık, fenni arıcılık ve meyvecilik gibi konularda orman köylülerine 22,8 milyon TL kredi desteği sağladı. 2 bin 711 aileye güneş enerjisi, 559 aileye süt sığırcılığı, 659 aileye süt koyunculuğu, 675 aileye dam örtülüğü, 216 aileye seracılık, 58 fenni arıcılık ve 13 aileye meyvecilikte olmak üzere toplam 4 bin 891 aileye 22 milyon 800 bin lira tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Mersin’deki 422 aileye toplam 3 milyon 500 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

PROJELER ÇEŞİTLENDİRİLEREK DEVAM EDECEK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA