Mersin’de Gazze’ye yardım hazırlığı başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Gazze’ye yardım hazırlığı başladı


 

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze’ye gidecek olan ’Lady Leyla’ isimli yük gemisi Mersin Limanı’na geldi. Gazze’ye gidecek insani yardım malzemeleri, gemiye bugün yüklenmeye başlandı.

Mısır'ın İskenderiye Limanı'ndan yola çıkan 123 metre uzunluğundaki Panama bandıralı Lady Leyla isimli yük gemisi, sabahın erken saatlerinde Mersin Limanı'na ulaştı. Gemiye 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 10 bin gıda kolisi ile çocuklar için 10 bin oyuncak yüklenecek. Yükleme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte cuma günü yola çıkacak olan geminin Ramazan Bayramı öncesinde Gazze'ye ulaşması bekleniyor. İhtiyaç sahiplerine gıda malzemeleri ulaştıracak gemi, Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakatın ardından Gazze'ye gönderilecek ilk insani yardım gemisi olma özelliğini taşıyor.

İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek üzere bir grup gemi ile birlikte yola çıkan Mavi Marmara, Gazze'ye yakın uluslararası sularda İsrail ordusu tarafından basılmıştı. İsrail'in gemiye asker çıkarması üzerine hayatını kaybedenler ve yaralananlar olmuştu. Bu olaydan sonra Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler bozulmuştu. Geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında anlaşma sağlanmıştı. Ölen kişilerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul eden İsrail, ayrıca Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldıracağını açıklamıştı. Bunun üzerine Türkiye hemen Panama bandıralı Lady Leyla isimli kuru yük gemisi ile insani yardım malzemesi sevkiyatı için harekete geçmişti. Yardımların Ramazan Bayramı öncesinde Gazze'ye ulaştırılması hedefleniyor. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA