Yol çilesi mahalleliyi sokağa döktü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yol çilesi mahalleliyi sokağa döktü!


 

Çavuşlu Mahallesi sakinleri ve esnafı, MESKİ’nin aylardır süren alt yapı çalışmasının bitmemesine isyan edip, çalışmanın olduğu caddeyi trafiğe kapattı.

Başkan Burhanettin Kocamaz’a seslenen ve çalışmaların bir an önce bitirilmesini isteyen öfkeli vatandaşları olay yerine gelen polisler zor sakinleştirdi.

SONER AYDIN

Mersin’de mahallelerin sorunları bitmek bilmiyor. Bu defa Toroslar’a bağlı Çavuşlu Mahallesi sakinleri ve çevre esnafı, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından Gözne Caddesi üzerinde yaklaşık 2 aydır sürdürülen alt yapı çalışmasının bir türlü bitmemesine tepki gösterdi. Mahalleli sorunlarını çözecek bir muhatap bulabilmek için eylem yaptı. 
Ana cadde üzerinde toplanan mahalle sakinleri ve çevre esnafı, yolu çöp konteynerleri ve araçlarla trafiğe kapatarak, araç geçişine izin vermedi. Çalışmaların gecikmesi nedeniyle mağdur olan esnaf, yetkililerin duyarsızlığını sert bir dille eleştirdi. Eleştirilerin odağında özellikle Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz yer aldı.

“AYLARDIR İŞ YAPAMIYORUZ”
Aylardır iş yapamadıklarını dile getiren çevre esnaftan Adem Ünsal, iş yerinin önünde oluşan çamur nedeniyle müşterilerinin alışveriş yapmak için geçemediğini söyledi. 
Çalışmalar nedeniyle işyerinin camı 3 defa kırılan kuaför Orhan Şahin ise, “Aylardır burada alt yapı çalışması yapıyorlar. Su borularını yeniliyorlar. Çalışmalarla ilgili bilgi almak istediğimizde bize ‘borular bitti’ diye cevap veriyorlar. Bir şirketin ya da belediyenin borusu nasıl biter. Borular olmadığı için işler yarım kalıyor sürekli. Yolu kazıyorlar küçük bir boru ekleyip kapatıyorlar, sonra tekrar aynı şekilde parça parça yapıyorlar. Ara yolları da yapamıyorlar bu yüzden. Esnaf olarak mağduruz. Bir esnafın iş yerinin önüne kum döktüler 10 gün kapalı kaldı. 10 gün boyunca evine ekmek götüremedi” dedi. 

“ENGELLİ OĞLUMU DIŞARI ÇIKARTAMIYORUM”
Mahalle esnaflarından Adem Ünsal da, iki aydır engelli çocuğunu dışarı çıkartamadığını dile getirerek, yetkililere tepki gösterdi. Bakkala dahi gidemediklerini dile getiren Ünsal şunları söyledi, “Alt yapı çalışması nedeniyle evden çıkamaz olduk. Engelli oğlum var evden çıkartıp parka götüremiyorum. Evlerimizin, iş yerlerimizin içi toz toprak doldu. Günde 3 defa temizlik yapıyoruz.” Mahalle esnafından Hatice Korkmaz ise, kanser hastası olduğunu tozdan dolayı sorun yaşadığını belirterek, “Bayram yakalaşıyor. Mallarımın üstü toz toprak doldu. Gelen müşteri mallar tozlu olduğu için almak istemiyor. Yeter artık, bayram gelmeden sorunu çözsünler” diye konuştu.

“MAHALLELİYİ POLİS SAKİNLEŞTİRDİ”
Mahallelinin ve esnafın alt yapı çalışmasına tepki olarak yol kapatmasının üzerine mahalleye gelen çok sayıda polis ekibi vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Mahallelinin öfkesi ile karşılaşan polis ekipleri yetkililerle görüşüp sorunu çözeceklerini söyledi. Polis ekipleri uyarılara rağmen vatandaşların yolu açmaması üzerine Orhan Şahin isimli esnafı gözaltına almak için ekip otosuna bindirdi. Daha sonra mahallenin önde gelenlerinin ve muhtarın araya girmesi ile vatandaşlar sakinleşip yolu açtı. Bunun üzerine polis ekipleri de gözaltına almak için araç otosuna bindirdikleri Orhan Şahin’i bıraktı. Yolu açan mahalleli çalışmaların bir önce bitmemesi halinde daha büyük çapta eylem yapacakları uyarısında bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA