Tarsus’a üniversite şoku! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’a üniversite şoku!


 

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Tarsus’a üniversite kurulması için verdiği teklifin AKP tarafından geri çekildiğini açıklayarak, iktidarı Tarsus’a verilen sözü tutmaya çağırdı.

Atıcı, “Bakan Elvan bana twitter’dan yanıt vereceğine komisyona gelip, Mersin’in hakkını savunsun” çağrısı yaptı. 

Hediye Eroğlu

Tarsus’a devlet üniversitesi kurulması için 14 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na kanun teklifi veren CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, teklifin önce Bakanlar Kurulu’nca dikkate alındığını ancak son anda Milli Eğitim Bakanlığı’nca geri çekildiğini açıkladı.
TBMM Milli Eğitim Komisyonu toplantısına katılarak teklif ile ilgili görüşmeleri takip eden Atıcı, gece saat 02:00’ye kadar süren görüşmelerde Mersin için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. 

“TARSUS KALSIN, DİĞERLERİ GERİ ÇEKİLSİN”
Ancak komisyonda yeni kurulacak üniversiteler ile ilgili teklifin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından geri çekildiğini öğrendiklerini söyleyen Atıcı, “TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda Bakan Yılmaz tarafından yapılan bu açıklama kabul edilemez. Biz bu teklifin meclis tatile girmeden komisyondan geçmesi için uğraşırken, AKP yeni kurulacak bazı üniversitelerde sorun olduğu ve yeniden bir düzenleme yapılacağı gerekçesiyle tüm teklifi geri çektiğini açıkladı. 
Tarsus ile ilgili bölüm kalsın, sorunlu üniversiteler ile ilgili düzenlemenizi yine yapın ve bunlar da Eylül, Ekim’de görüşülsün. Tarsus’u geri çekmenizin gerekçesi nedir? 

“HAYRA ALAMET DEĞİL”
Konuyla ilgili Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın, twitter üzerinden yaptığı açıklamalara da tepki gösteren CHP Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Bakan Elvan neden bana twitter’den yanıt veriyor, gelsin komisyonda ses çıkarsın. ‘Ben Tarsus’a söz verdim’ desin. Ama hala, ‘Merak etmeyin yapacağız’ diyorlar. Antalya yolunu, havaalanını da merak etmeyin diyorlardı, halleri ortada! Mersin halkı merak ediyor çünkü Mersin halkı AKP tarafından sayısız defa aldatıldı. 
O yüzden bu geri çekme işi hayra alamet değil. Bakan verdiği sözü tutsun. Gelsin komisyona Mersin’i savunsun. Kendisi gelemiyorsa bile partisinin bir Mersin milletvekilini görevlendirsin. Ben de bu komisyonda görevli değilim ancak Mersin’in hakkını savunmak için buradayım. AKP milletvekilleri neden gelmiyor? Bakan zahmet edip komisyona gelmiyor, komisyonda Tarsus’u, Mersin’i savunacağına, oturduğu yerden twit atıyor” diye konuştu. 

ELVAN HALA “SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ!”
Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaparak, “Verdiğimiz sözü tutacağız” demeyi sürdürdü. 
Elvan, “Tarsus için söz verdiğimiz üniversitemizi yapacağız. Vazgeçme söz konusu değil. Bu haberlere itibar edilmemeli. Sadece komisyonda yer alan tasarıdan yeni kurulacak üniversitelerin hepsi çıkarılıyor, bunlar yeni bir tasarı olarak ele alınacak ve bu yaz konu halledilmiş olacak. Tarsuslu hemşehrilerim müsterih olsun” demişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA