Dolmuşlara klima denetimi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dolmuşlara klima denetimi!


 

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği sıcak yaz günlerinde toplu taşıma araçlarında klimaların açılmamasına yönelik şikayetlerin artması ile zabıta ‘klima denetimi’ne çıktı.

Klima açmayanları 444 2 153’e şikayet edin!

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, şehir içerisinde hizmet veren toplu taşıma araçlarına yönelik klima denetimi yaptı. Sıcaklıkların artması ile beraber toplu taşıma araçlarında klimaların çalıştırılmadığı yönündeki şikayetlerin çoğalması üzerine vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren Trafik Zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarındaki denetimlerini arttırdı. 
Yapılan denetimler kapsamında, sivil olarak toplu taşıma aracında seyahat eden zabıtalar, sürücünün araç içerisindeki kural ihlallerini ve klimasının çalışıp çalışmadığını yaka kamerası ile kayıt altına alarak, belirlenen noktalarda bekleyen Zabıta ekiplerine bildiriyor. Zabıta ekipleri aracı durdurarak, sivil Trafik Zabıta ekibini araç sürücüsüne ve yolculara tanıtıyor. Araç sürücüsüne yapmış olduğu hatalar anlatılıp, uyarıldıktan sonra gerekli yasal işlem uygulanıyor.
Denetimlerini tamamlayan Zabıta ekipleri, son olarak toplu taşıma aracında seyahat eden vatandaşları, klimasını çalıştırmayan veya kurallara riayet etmeyen toplu taşıma aracının kooperatif ismi, plakası ve olay zamanını, 444 2 153 çağrı merkezini arayarak veya www.mersin.bel.tr adresinde yer alan şikayet formunu doldurarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmeleri konusunda bilgilendiriyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA