“Akdeniz’in vizyonunu; Mahalle Evleri yansıtıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Akdeniz’in vizyonunu; Mahalle Evleri yansıtıyor”


 

Emeğin korunduğu, ekolojik değerlerin yaşatıldığı ve kadın odaklı bir barış kenti modeli oluşturmak vizyonuyla hizmet veren Akdeniz Belediyesi, bu anlayışı Mahalle Evleri ile hayat geçiriyor.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Mahalle Evleri ve diğer kurs merkezlerinde 2015-2016 dönemi çalışmalarını değerlendirdi. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk’ün de katıldığı değerlendirme toplantısında ilk olarak söz alan Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Mahalle Evleri ve Müfide İlhan Kurs Merkezinin çalışmalarını anlattı. Toplam 6 Mahalle Evi ve Müfide İlhan Kurs Merkezinde son derece verimli bir dönem geçirdiklerini ifade eden Cebe, tüm birimlerde yapılan kursların dönem sonu sergilerini de “Mahalle Evlerimiz Üretimlerini Sergiliyor” adlı 1hafta süren etkinlikler dizisi ile taçlandırdıklarını belirtti.

“DÜŞÜNEN, SORGULAYAN VE HAKLARINI ARAYAN BİREYLER”
Yapılan çalışmalardan dolayı Eş Başkan Yardımcısı ve Kültür Sosyal İşler Müdürüne teşekkür eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Mahalle Evlerinin çalışmalarının kendilerine pozitif yansımaları olduğunu kaydetti. Mahalle Evlerindeki etkinliklerin halk üzerinde bir memnuniyet oluşturduğunun altını çizen Eş Başkan Türk, “Yapılan her güzel iş, halkımızda karşılığını buluyor. İnsanlarımıza sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ne kadar katkı verebilirsek biz de o denli mutlu oluyoruz. Başarı çıtamızın yükseleceğine dair en ufak bir tereddüdümüz yoktur. Yeni dönemde de tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

“KATILIMCILIK, MAHALLE EVLERİNDE UYGULAMALI OLARAK YAŞATILIYOR”
Mahalle Evleri aracılığıyla mahallelerde yaptıkları Akdeniz Belediyesi’nin demokratik ve katılımcı yüzünü halka uygulamalı olarak göstermek istediklerini vurgulayan Eş Başkan Yüksel Mutlu da, “Halkımız, ama özellikle kadınlar ve gençlerimiz yoksulluğun, şiddetin ve madde bağımlılığının kol gezdiği bir ortamla boğuşuyor. Devletin hiçbir şekilde el atmadığı bu sorunlara, belediye olarak çok sınırlı olanaklarla küçücük kanallar açmaya çalışıyoruz. Biz kadınlarımıza ve gençlerimize sadece sanat-kültür etkinlikleri üretmeyi amaçlamıyoruz, aynı zamanda hakikati arıyoruz. Salt meslek veya beceri kazandırmayı değil, bunun yanı sıra düşünen, sorgulayan ve hakları için mücadele eden birer birey olmalarını istiyoruz Biz yerel yöneticiler olarak sadece bir halka veya bizi seçenlere değil, tüm halkımıza hizmet üretiyoruz” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA