Tatil sezonunun başlamasına sayılı günler kala Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi başlattığı; “Tatile Başlamadan, Evinizi Boşaltın” ile önemli bir sosyal sorumluluk atağı yaptı. MMO; TEOG ve üniversite sınavlarının bitmesi ile yaz tatilinin başladığı şu günlerde öğrencileri ve velileri yardımlaşmaya çağırdı.
‘Tatile Başlamadan, Evinizi Boşaltın’ sloganıyla düzenlenen yardımlaşma kampanyası kapsamında; üniversite hazırlık kitapları, testleri, TEOG hazırlık kitapları, testleri, evdeki her türlü hikaye, roman, öykü, masal kitabı başta olmak üzere kullanılmayan tüm giysiler, ayakkabılar, fazla gelen çarşaf, battaniye ve oyuncakların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için odaya getirilmesi istendi.
MMO Mersin Şubesi’ne bırakılacak malzemeleri tasnif edip, ihtiyaç sahiplerine ve okullarına ulaştırmayı planlayan oda yönetimi; “Paylaşmak çoğalmanın başlangıcıdır” mesajı verdi.
KIYAFETLER DAHA ÇOK SURİYELİLERE GİDECEK
MMO Mersin Şube Başkanı Oğuz Akar Tülücü, kampanyaya tüm Mersin halkını destek vermeye çağırarak, “Önceki gün başlattığımız kampanyamız okullar açılına kadar devam edecek. 3 ay boyunca kamuoyuna çağrılarımız devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin tespitinde okul müdürleri ve muhtarlarla da görüş alışverişinde bulunacağız. Ayrıca özellikle kıyafet konusunda Suriyeli sığınmacılara yardımlarda bulunacağız” diye konuştu.