Gazze için ilk yardım gemisi Mersin’den! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gazze için ilk yardım gemisi Mersin’den!


 

Türkiye ve İsrail arasında 6 yıl sonra varılan anlaşmanın detayları, iki ülkenin başbakanları tarafından canlı yayında aynı anda açıklandı.

Haber Merkezi

Tel Aviv yönetimi Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenler için 20 milyon dolar tazminat ödeyecek. Tazminat ailelere toptan yatırılacak.
Öte yandan yeniden başlayan ilişkiler kapsamında Gazze'ye insani yardım da başlayacak. 10 bin ton insani yardım taşıyan ilk gemi Cuma günü Mersin'den hareket ediyor. Geminin kalkışı öncesi bir tören düzenlemesi ve üst düzey yetkililerin de katılması bekleniyor. 

KONTROL ŞARTI GETİRİLDİ Mİ?
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüşmelerde sağlanan mutabakata göre, üçüncü ülkelerden Mersin Limanı’na gönderilecek yardımların, gemilerle Aşdod Limanı’na oradan da Gazze’ye sevk edileceğini açıklamış ve şu iddiaları gündeme getirmişti: “İsrail, hem Mersin hem de Aşdod Limanı’nda kontrol şartı getiriyor. Böylece Gazze’ye gönderilen yardımlar daha yola çıkmadan İsrail tarafından Mersin’de kontrol edilecek. Normalleşme anlaşması Gazze’ye yönelik ablukayı kaldırmayacağı gibi, Ankara’nın fiili durumu tanımasına yol açacak. Bunun yanı sıra ortak tatbikatlar, enerji ve savunma yatırımları tekrar başlayacak. İsrail’in bu anlaşmayla birlikte en büyük kazanımı ise, uzun zamandır beklediği büyük doğalgaz projesi olacak”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA