Eczacılar isyan etti: “Can güvenliğimiz yok!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eczacılar isyan etti: “Can güvenliğimiz yok!”


 

Mersinli eczacılar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 4 eczacının öldürüldüğü olayı kınadı.

 Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, yetkililerin gerekli önlemleri almaması nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını açıkladı. 

SONER AYDIN

Mersin 25. Bölge Eczacı Odası üyeleri, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde meydana gelen olayın ardından meslektaşları Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce, Özler Kiriş ve Hikmet Türk’ün öldürülmesini protesto etti. 
Oda da bir araya gelen eczacılar; beyaz önlüklerinin üzerine siyah kurdele takarak, meslektaşlarını andı. Eczacılar adına kısa bir açıklama yapan Mersin Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şimşek, “Onlar bu ülkede hırsızlığa, içinde öksüzün yetimin hakkı olan kamu malının talan edilmesine göz yummayan cesur insanlardır. Fakat adalet yine yerini bulmadı arkalarında gözü yaşlı eşler ve öksüz çocuklar bıraktılar” dedi.
 
“GEREKLİ ÖNLEM ALINMADI”
Olayın ardından medyada yer alan asılsız haberleri ve Ankara Üniversitesi rektörünün yaptığı “Her iş yerine olabilecek, çalışanlar arasındaki uyumazlık ve bir anlık bunalım sonucu oluşmuştur” açıklamasını sert bir dille eleştiren Şimşek, rektörün yaptığı açıklama ile olayı sıradanlaştırmaya çalıştığını öne sürdü. Hayatını kaybeden dört eczacının ölüm tehdidi aldıklarını hastane yönetimine ve savcılığa yazılı olarak ihbarda bulunmalarına rağmen katil zanlısının bir haftadan uzun bir süredir silahını iş yerinde alenen bulundurduğu halde gerekli önlemlerin alınmadığını savunan Şimşek, “Rektörün bu açıklamasının ardından kendi sorumluluklarını yerine getirememiş olmanın utancı olduğun kanaatindeyiz” diye konuştu.

“CEZASIZLIK CESARETLENDİRİYOR”
Üniversite hastanesinin eczanesinde yaşanan olayın, şiddetin toplumun tüm yaşam olanlarına nasıl nüfus ettiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Şimşek, cezasızlığın insanları cesaretlendirdiğini dile getirdi. Toplumun bu şiddet döngüsünden kurtulabilmesi, sağlıklı bir toplum yapısına kavuşabilmesi ve insanların huzur içinde yaşayabilmesi için başta devletin, kurumların ve politikacıların acilen adım atması ve önlemler alması gerektiğinin altını çizen Şimşek, “Eczacılık camiası olarak bu kara günü asla unutmayacaktır. Sorumluların yargılanması için tüm örgütlü gücünüzü kullanacağız. Yılladır büyük özveri ve emeklerle insan sağlığına hizmet etmiş ve bu uğurda şehir düşmüş dört meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ,yakınlarına ve camiamıza sabır diliyorum” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA