İktidar, sorunlu hastaneyi nihayet gördü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İktidar, sorunlu hastaneyi nihayet gördü!


 

Tadilat çalışmalarının devam ettiği Tarsus Devlet Hastanesi’ndeki kötü şartların bir an önce iyileştirilmesi istenirken, AKP’li Milletvekili Dr. Tezcan, ‘Hastane yetersiz’ açıklaması yaptı!

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde yerel basında temizlik ve kalitesiz hizmet sorunu ile gündeme gelen, bu haberler üzerine Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca’nın inceleme yaparak, tadilat çalışmalarını yerinde denetlediği Tarsus Devlet Hastanesi’nin halini iktidar nihayet gördü!
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Doç. Dr. Yılmaz Tezcan, Tarsus Devlet Hastanesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada hastanenin yetersizliğini gündeme getirdi.
“Tarsus Devlet Hastanesi, yaklaşık 23 yıllık fiziki şartları ve yerleşke planları açısından günümüz şartlarında yetersiz kalmaktadır” diyen Dr. Tezcan, mevcut sorunların giderilmesi için iktidar milletvekilleri olarak vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Mersin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile görüşme yapıldığını açıkladı.

“TADİLAT AĞUSTOS’TA BİLETECEK”
Yapılan istişare ve denetimler sonucu, Tarsus Devlet Hastanesi’nde görülen ve hizmeti aksattığı düşünülen eksikliklerin giderilmesi, ana hizmet binasında bulunan acil servisin kapasitesinin arttırılması amacıyla tadilat projesi yapılarak ihale edildiğini anımsatan Doç. Dr. Yılmaz Tezcan, Ağustos ayının başında bu tadilat çalışmalarının tamamlanmasının planlandığını bildirdi.
“Bu süreçte acil hizmetlerinin devam etmesi ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla idari katta geçici acil bölümü oluşturulmuş olup, hizmetler sürdürülmektedir” diyen Tezcan, yapılacak tadilat ile acil servisin şuan ki hizmet verdiği alan genişletilerek hastalara daha geniş ortamda kaliteli sağlık hizmeti sunulmasının planlandığını kaydetti. Müşahede odalarının yatak sayıları arttırılmış, resisütasyon odası ve cerrahi müdahale odaları başta olmak üzere 7/24 hizmet veren sağlık personellerinin daha rahat ortamda çalışabilecekleri alanların da planlandığını belirten Tezcan, “Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin, Sağlık Bakanlığımızın 3. Seviye Acil Servis standartlarına uygun hale getirilmesi amacıyla proje ihalesi 10/06/2016 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalar başlatılmıştır. 

“BAŞHEKİME; SORUNLARI ÇÖZÜN TALİMATI VREDİK”
Son günlerde kamuoyunda sıkça gündeme gelen ana hizmet binasında bulunan ve yetersiz olan ısıtma-soğutma sistemi ile ilgili olarak geçen yıl seçim çalışmaları sırasında vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler neticesinde bu mağduriyetin giderilmesi için Hastane Başhekimliği ve Genel Sekreterliğine bu eksiklik iletilerek, çözüm bulunması istenmiştir. 
Bunun sonucu olarak da ana hizmet binası ısıtma-soğutma sisteminin yenilenmesi amacıyla VRF (Merkezi Isıtma ve Soğutma Sistemi) ihalesi 09/02/2016 tarihinde ihale yapılarak 07/04/2016 tarihinde işe başlanmıştır. Temmuz ayında yapımı tamamlanarak teslim edilecektir. Ek hizmet binasında bulunan mevcut ısıtma-soğutma sistemi yeterli olmakla birlikte sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle iklimlendirme cihazlarında arızalar meydana gelmesinden dolayı, mağduriyetlerin yaşandığı Genel Sekreterliğimizce tespit edilmiş ve gerekli önlemlerin alınması sağlanmıştır.

JENARATÖR ALINDI
Ayrıca Tarsus Devlet Hastanesinin elektrik kesintilerinde hizmet aksaklıklarını gidermek amacıyla mevcut jeneratöre ek olarak 1100 KW’lık jeneratör ihalesi 01/09/2015 tarihinde yapılarak, 19/01/2016 tarihinde sistem hizmete başlamıştır. Hayati önem taşıyan ameliyathane ve acil hizmetlerinde elektrik enerjisi mağduriyeti yaşanmaması için önlem alınmıştır.
AK Parti hükümetleri olarak sağlığa verdiğimiz önem her geçen gün artarak devam etmektedir. Bunun bir göstergesi olarak Tarsus’a yapılması planlanan 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının ihalesi Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. İhalenin neticelenmesi beklenilmektedir. İnşallah bu hastanemizi de en kısa zamanda Tarsuslu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA