Minik balerinler büyüledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Minik balerinler büyüledi


 

İdol Sanat Merkezi’nde sanatsal eğitimler ile gelişimlerini sürdüren çocuklar, yılsonu etkinliğinde sahneledikleri bale gösterisi ile izleyicileri büyüledi.

Hediye Eroğlu

Mersin’de başarılı çalışmaları ile öne çıkan İdol Sanat Merkezi’nin yıl sonu etkinliği Mersin Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çeşitli yaş gruplarındaki bale ve dans gruplarının gösterileri salonu dolduran izleyicileri adeta büyüledi. Özellikle Katibim ve Su Perileri adlı koreografilerin sergilendiği bölümlerde minik balerinler, solandan büyük alkış aldı.

“KENTİN KÜLTÜR-SANAT YAŞAMINA 10 YILDIR KATKI VERİYORUZ”
İdol Sanat Merkezi Kurucusu Mehmet İleri, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, 10 yıldır kentin kültürel ve sanatsal yaşamına katkıda bulunduklarını söyleyerek, “Merkezimizde; bale, modern dans, piyano, keman, gitar, şan gibi alanlarda ilkeli ve kaliteli sanat eğitimi veriyoruz. Eğitmenlerimiz profesyonel sanatçı olup, konservatuar ve üniversite mezunudur. Profesyonel koreografilerimizle hazırladığımız yıl sonu gösterimizi başarıyla sahnelemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

ÇOCUK GELİŞİMİNE SANAT KATKISI ŞART!
İdol Bale-Dans ve Müzik Okulu’nun, 2016-17 Eylül-Haziran yeni dönem kayıtlarının da başladığını bildiren İleri, çocuk gelişiminde sanatın önemine de değindi. 
Çocukların kendilerini ifade ettikleri ölçüde geliştiğine dikkat çeken Mehmet İleri, bu nedenle sanatın çocuğun kendini geliştirmesine büyük olanak tanıdığını vurguladı. “Peki, sanat nedir? En basit tanımıyla yaratıcılığın ya da hayal gücünün ifadesidir” diyen İleri, “Kendini ifade sanatı, çocuğun kendisini tanıması, kişilik gelişimi, sosyalleşmesi ve duygusal dışa vurumu açısından çok önemlidir. Eğer sanat olmazsa konuşma dünyası araçsız kalır. 

SANATSAL GELİŞİM NELER KAZANDIRIYOR?
Sanat ayrıca, çocuklardaki enerjiyi ve var olan kapasiteyi ortaya çıkarırken onların kendilerini ifade etmesine olanak verir. İletişim ve kendini ifade etme sürecinde çocuğun yaratıcı çözümleri, başarı ve öz güven duygusunun gelişmesini sağlar. Öz güveni gelişmiş, başarı duygusunu tatmış çocuk, bir birey olarak başka insanlarla karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içinde yeni ilişkiler geliştirir. Çocuk bu yeni ilişkileri ile sorumluluk alma, kendini tanıma, yönetme ve değerlendirme yetilerini kazandıracak bilgi ve becerileri kazanır.
Sanat eğitimi, beynin sağ ve sol yarım küresini dengeli bir biçimde kullanmayı sağladığından, çocukta görsel algılama, estetik beğeni, düş gücünü kullanabilme, yaratıcı düşünceye yardımcı olmanın yanında konuşma, okuma ve yazma gibi becerilerin geliştirilmesine de katkıda bulunur. Böylece çocuk, kendini anlatmada, müzik-piyano-keman, bale modern dans gibi alanları da kapsayan, çok yönlü bir eğitimden faydalanabilir.
Sanat çocukların; Kendini tanımasına yardım eder. Hayal dünyasını geliştirir. Duygularını rahatça ifade etmesine imkân tanır. Farklı bakış açılan geliştirebilmesine yardımcı olur. Beden, zihin ve ruh sağlığını olumlu etkilenir. Olumlu bir benlik algısına sahip olmasını sağlar. Özgüvenini geliştirir. Sosyal becerilerini geliştirir. Duygusal zekâsını besler. Okul başarısını olumlu etkiler. Sağlam bir kişilik geliştirmesine katkıda bulunur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA