Mersin İstiklal Madalyası ile taçlandırılmalıdır! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin İstiklal Madalyası ile taçlandırılmalıdır!


 

CHP’li Milletvekili Atıcı, “Yiğit mersinlilerin verdiği destansı mücadele istiklal madalyası ile taçlandırılmalıdır” diyerek, Mersin’e İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, İstiklal mücadelesinde “Yiğit Mersinliler”in verdiği destansı mücadele ve gösterdiği büyük kahramanlıklar nedeniyle Mersin iline İstiklal Madalyası verilmesi için kanun teklifi verdi.
Birinci Dünya Savaşının ardından İtilaf Devletlerinin Osmanlı Devleti’ne uyguladıkları işgalci ve sömürgeci politikalarından yurdun en önemli ve verimli yerlerinden biri olan Çukurova Bölgesi’nin de etkilendiğini ve Mersin’in önce İngilizler, ardından Fransızların işgaline maruz kaldığını belirten Aytuğ Atıcı, “düşmanların insaf ve merhametine sığınmaktan başka çare kalmadığını düşünen Osmanlı Hükümeti’ne rağmen, yüzyıllar boyu özgür yaşamış ve egemenliği benimsemiş olan milletimiz kendisini kurtuluş davasına adayan Mustafa Kemal’in özgürlük ve egemenlik bayrağı altında toplanmıştır.” dedi.
Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı teklifin gerekçesinde Kuvayı Milliye ruhuyla Mersin’in tüm ilçelerinde ve köylerinde teşkilatlanmaların başlatıldığını belirterek, Büyük Önder’in verdiği işaret ile birlikte harekete geçen ufak çaptaki milli kuvvetlerin, Toroslardan şehirlere ve ovaya doğru indikçe bir çığ gibi büyüdüğünü; canlarını, mallarını bağımsızlık uğruna adayan “Yiğit Mersinliler”in Kurtuluşa ve Mustafa Kemal’e inandığını ifade etti.
Mersin halkının verdiği destansı mücadele neticesinde işgalci güçlerin püskürtüldüğünü; Mersinlilerle baş edemeyeceğini anlayan Fransızların dost geçinme esasından hareket edip antlaşma yolunu seçmek zorunda kaldığını ifade eden Aytuğ Atıcı, “İstiklal Savaşı ve onun ayrılmaz bir bölümü olan Çukurova Kurtuluş Savaşı bütün dünya mazlum milletlerine özgür ve egemen yaşamak isteyen bir milletin mutlaka başarıya ulaşacağının parlak bir örneğini vermiştir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA