Mersin Adliyesi’nde arbede | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Adliyesi’nde arbede


 

Mersin Üniversitesi’ndeki Nihat Atsız anmasını protesto etmek isterken gözaltına alınan öğrencilerin 3. duruşması görüldü.

Arkadaşlarına destek vermek için adliyeye girmek isteyen gruba polis sert müdahale etti. Duruşma sonunda 6 aydır tutuklu olan 9 üniversite öğrencisi serbest kaldı. 

Mersin'de 11 Aralık 2015 tarihinde Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Hüseyin Nihal Atsız'ı anma etkinliğini bir grup öğrenci protesto etmek isteyince polis müdahalede bulunmuştu. Sloganlar atan gruba polis, gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Polisin müdahalesine tepki gösteren ve eylem yapan öğrenciler ormanlık alana kaçmıştı. Polis de zırhlı araçla ormanlık alanda peşine düştüğü göstericilerden 14'ünü gözaltına almıştı.

ÖNLERİ KESİLDİ!
Nihal Atsız duruşmasının 3. duruşması Mersin'de başladı. Duruşmada arkadaşlarına destek olmak istediklerini belirten bir grup, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı'nda toplanarak, adliyeye yürümek istedi. Polis ekipleri grubun önünü keserek, yürüyüşe ancak kaldırımdan, pankartsız ve slogan atmadan izin vereceklerini belirttiler. Bunu kabul eden grup, kaldırımdan yürümeye başladı. Bir süre sonra pankartları tekrar açan ve slogan atan grubun önü, Zeytinli Bahçe Caddesi'nde bir kez daha kesildi. Burada grup emniyet müdürleri tarafından son kez uyarılarak, pankartsız ve slogansız yürümelerine izin verildi. Mersin Adliyesi'ne kadar pankartları ellerinde yürüyen grup, pankartsız olarak tek tek adliye dış kapısından içeri alındı. Adliye A kapısından ise toplu olarak içeri girmek isteyen gruba, polis izin vermedi. Bunun üzerine polis ile grup arasında arbede çıkarken, grup tek tek çevik kuvvetin oluşturduğu koridordan aranarak içeri alındı.
Polis yoğun güvenlik önlemlerini Adliye'de sürdürürken, duruşma sonunda 6 aydır tutuklu olan 9 üniversite öğrencisi serbest kaldı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA