Anamur’u ayağa kaldıran iddia! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’u ayağa kaldıran iddia!


 

Anamur’da MHP’li belediye ile CHP arasındaki gerilim tırmanıyor.

CHP İlçe Başkanı Ayhan Güven, Belediye Başkanı Türe’yi, kredi talebine destek vermeyenlerin işyerlerine zabıta ve yapı kontrol memurları göndererek, ceza kesme tehdidinde bulunmakla suçladı. 

Ayrıca Başkan Türe’yi belediye imkanlarını ve kaynaklarını doğru kullanmamakla da eleştiren Başkan Güven, rantı yüksek arsaların peşkeş çekilmesinden vazgeçilen projeler için harcanan paralara kadar pek çok konuda sorduğu sorular ile dudak uçuklattı!

Hediye EROĞLU

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin Nisan ayı meclis toplantısında beton santrali kurmak için kredi yetkisi istemesi ve CHP’li meclis üyelerinin red oyu vermesi ile başlayan tartışmalar farklı bir boyut kazandı. 
CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, Türe’yi ağır sözlerle eleştirdi. Anamur’da 2009-2014 döneminde belediye meclis üyeliği görevinde bulunduğunu anımsatan Güven, “Hem o dönemde, hem de şimdi meclis üyelerimiz Anamur’un yararına olacak bütün hizmetlere destek verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi. 
Ancak geçtiğimiz günlerde Meclis’te reddedilen kredi çekme yetkisi oylaması sonrası CHP’nin belediye hizmetlerine engel olduğu şeklinde toplumda algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Güven, Başkan Türe’ye kredi çekme yetkisi verilmemesinin nedenlerini anlattı. 

“İLK KREDİYE BİZ DE DESTEK VERDİK”
Başkan Güven; “2015 yılı Nisan ayı meclisinde belediyenin stratejik plan ve hedeflerine uygun olarak 6 milyon TL’lik kredi kullanma yetkisi istedi. Biz de CHP olarak bu talebe destek verdik. 
2016 yılı Şubat ayında ise Başkan Türe, beton santrali kurulumu için 2 milyon 500 bin TL’lik kredi kullanımı için yetkisi istedi. Biz de yaptığımız incelemede beton santrali kurulumunun belediyemiz açısından gelir getirici bir işlevinin olmadığı, sektörde ilçemizde ve çevre ilçelerde çok güçlü firmalar olduğunu, belediyemizin de bu firmalar ile rekabet edecek mali yapısı olmadığı kanaatine vardık ve kredi talebine ret oyu kullandık. 

BELEDİYE ESKİ PARKELERİ ÇALDIRMIŞ!
Öte yandan meclis üyelerimizin daha önce kullanılan 6 milyon liralık kredi ile yapılan işlere ilişkin sorularına da ilginç yanıtlar verildi. Bu kredinin 850 bin TL’sine parke taşı alındığı beyan edilerek, meclis üyelerinin sökülen parke taşlarının akıbetini sorması üzerine ‘çaldırdık’ cevabı verildi. Kullanılan kredinin 3 milyon 390 bin 126 TL’sinin harcandığı ve kalan 2 milyon 609 bin 873 TL’sinin bankada hesapta olduğu söylendi. 
Ayrıca vatandaşlara söz verilen tüm projelerin bedellerinin de 33 milyon 500 bin TL kaynak gerektirdiği belirtildi. 

ZABITAYLA TEHDİT İDDİASI!
Tüm bunların üzerine Haziran ayı meclis toplantısında da, sıcak asfalt ve araç temini için 5 milyon TL’lik krediye ihtiyacı olduğu belirtilerek yetki istendi.
Bu meclis toplantısında meclis üyeleri üzerinde baskı oluşturmak ve sanki kendisi hizmet etmek istiyormuş da, belediye meclis üyeleri buna karşı çıkıyor izlenimi yaratmak isteyen Mehmet Türe, 7 yıldır hiç bir meclis toplantısına davet etmediği muhtarları toplantıya davet ederek baskı oluşturmaya çalıştı” dedi. 
Ayrıca Türe’nin kredi konusunda yetki isterken ikna edemediği meclis üyelerini kamuoyuna şikayet etmekle eleştiren Güven, ayrıca red oyu kullanan bazı belediye meclis üyelerinin iş yerlerine de zabıta ve yapı kontrol memurlarını göndererek, ceza kesme tehdidinde bulunduğunu ileri sürdü. 

“SUGÖZÜ-CEVİZLİ İÇME SUYU HATTI PROJESİ İÇİN 7 YILDA NE YAPTIN?”
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye sorular yönelten CHP İlçe Başkanı Ayhan Güven, ilk olarak ilçenin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Sugözü-Cevizli İçme Suyu Hattı Projesi ile ilgili verilen sözleri anımsattı. 
Türe’nin, CHP’li eski belediye başkanı Suphi Alp’in ihale aşamasına getirttiği ve hatta ihale bedeli olan 36 milyon TL’nin yarısı olan 18 milyon TL’sinin hibe edildiği projeyi daha verimli hale getireceğini beyan ettiğini anımsatan Ayhan Güven, projeye ilişkin 7 yıldır neler yapıldığını sordu.

EN DEĞERLİ ARAZİNİN AKIBETİ NE OLDU?
Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin, 2009 yılında göreve geldikten sonra Anamur’un ve belediyenin en değerli arazisi olan hal üstündeki araziyi kat karşılığı gelir ortaklığı şeklinde tüm itirazlara rağmen Sür Yapı İnşaat’a verdiğini de anımsatan CHP’li Güven, “Bu ihale ile ilgili olarak yapılan anlaşmayı ise kamuoyundan sakladı. Kendi beyanına göre anlaşma kapsamında; 2013 yılı sonuna kadar belediye kasasına 8 milyon 500 bin TL gelir girecekti. Ancak daha sonra inşaat durdu ve ardından da başka bir firmaya verildiği söylentileri gündeme geldi. 2013 yılsonuna kadar belediye kasasına girecek olan 8 milyon 500 bin TL’nin akıbeti ne oldu? Ve yeni firmayla bu gelir revize edil mi?

“HAFRİYAT ZARARI NE KADAR?”
Belediye meclisinde 2009-2014 yılları arasında bütün itirazlarımıza rağmen sanayi karşısındaki arsaya 2 katlı hal yapılmaya çalışıldı. Bunun içinde 6 ay boyunca harfiyat çalışması yapıldı. Daha sonra hal yapımı için bu arsanın ve 2 katlı olmasının uygun olmadığı söylenerek, projeden vazgeçildi. Soruyorum acaba bu harfiyat çalışması belediyemize kaç TL ye mal oldu?
Şu anki sosyal tesislerin yapımı konusunda belediyenin Atalay Siteleri yanındaki 2 bin 800 metrekarelik arsasını tesisin yapımı karşılığında müteahhit firmaya vermiştiniz. Bu anlaşmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşabilir misiniz?
Yine belediyemizin en değerli arsalarından biri olan Devlet Su İşleri altındaki belediye arsasını hangi şartlarda düğün salonu yapımı için verdiniz?” sorularına yanıt istedi.  

ÖZEL KALEM BÜTÇESİ NEDEN ARTIYOR!
Ayrıca Başkan Türe’yi belediye kaynaklarını verimsiz kullanmakla da eleştiren CHP İlçe Başkanı Güven, “Yatırım yapabilmek için harcamaların kısıtlanması gerektiğini hepimiz biliriz. Ancak sizin özel kalem bütçeniz; seçildiğiniz 30 Mart 2009 yılından 31 Aralık 2009 tarihine kadar yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olarak gerçekleşti. Meclis denetim komisyonu bu harcamalar konusunda belediye yönetimini eleştirdi ve tasarruf gerektiğini söyledi. Ancak en son 2015 yılı denetim raporuna göre özel kalem bütçeniz önceki yıllara göre 550 bin TL arttığı görülmektedir. Seçildiğiniz 2009 yılından bu tarafa özel kalem bütçesinden ne kadar harcama yapıldı?
Öte yandan belediye bütçemizin geçmiş yıllarda ortalama 20 milyon TL olduğunu varsayarsak, 7 yıldır kullanımınızda olan toplam 140 milyon TL’lik bütçenin ne kadarını yatırıma dönüştürdünüz?

ASFALT YATIRIMLARI ANAMUR’A MI, BÜYÜKŞEHİR’E Mİ AİT?
İlçemiz genelinde yapılan sıcak asfalt çalışmasıyla ilgili olarak sizlere teşekkürümüzü bildiririz. Ancak bu çalışmanın ne kadarı Büyükşehir Belediyesi, ne kadarının Anamur Belediyesi tarafından yapıldı?
Hiç kimse sizin ilçemize yatırım yapmanıza karşı değil. Elbetteki hep birlikte el ele verip ilçemiz için bir şeyler yapmalıyız. Seçildiğiniz günden bu tarafa yaptığınız yatırımların keşif bedelleri ve bu yatırımlar için harcanan miktarı nedir?

SURİYELİLERE TEPKİ, STARPET’E DESTEK!
Suriyeliler’in ilçemize yerleşmeleri konusundaki görüşlerinizin bir kısmına katılmamak mümkün değil. Ancak bu duyarlılığınızı keşke Müftüoğlu Petrol’ün Starpet’e dönüşmesi noktasında da gösterseydiniz. Firmaya sağladığınız imkanlar ve belediyenin petrol ihtiyacının bu firmadan karşılanması noktasında bu tavrınızı göremedik. Suriyeli yerleşimine eleştiri getirirken en yakınınızdaki insanların evlerini Suriyelilere kiraya vermelerine neden tepki göstermiyorsunuz? 
Göreve geldiğinizde hizmet yaparken bütün sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alacağınızı ve hizmetlerinizi o doğrultuda şekillendireceğinizi söylemiştiniz. İlçemizde yol, sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları yapılırken bu çalışmalardan esnafın nasıl etkileneceği yönünde gerek ticaret odası, gerek esnaf odası ve gerekse diğer STK’lardan görüş aldınız mı?

HATANIZI NEDEN KABUL ETMİYORSUNUZ?
D-400 karayolunda yapılan çalışmalarla ilgili olarak Yağmur Market önünde imar değişikliğine gidilmediği için ve imar paftasında bu bölümün otopark ve yeşil alan gözükmesinden dolayı kavşak açılamaması noktasında belediyenin de hatalı olduğunu ne için kabul etmiyorsunuz?
Sahil projesi kapsamında planlamadan ve düşünülmeden sahile çekilen ve şu an için sahilimizde çirkin bir görüntüye sebep olan duvar konusunda ve buraya yapılan harcama konusunda hatalı olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Ülkemiz ve ilçemiz ağır bir ekonomik krizle başbaşa kalmış, ilçemizdeki esnafımızın ekonomik durumu göz önünde iken 75 gün süreceğini belirttiğiniz alış-veriş günlerini düzenleme noktasında esnaf odasının, ticaret odasının görüşlerini niçin göz ardı ediyorsunuz?
Otopark ücreti alımı konusunda Danıştay’ın iptal kararlarına rağmen vatandaştan otopark ücreti almaya niçin devam ediyorsunuz?
İhalesi yapılan düğün salonu, Anamur Evleri inşaatı ve buna benzer ihalesi yapılmış çalışmalarda belediyenin iş makinaları ve personellerinin çalıştığına tanık oluyoruz. İhalesi yapılan yukarıdaki saydığım işlerde belediyenin iş makinaları ve personellerinin ne amaçla çalıştırıldığını izah edebilir misiniz?” sorularına da yanıt istedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA