Özgecan cinayetinde savcıdan garip talep! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özgecan cinayetinde savcıdan garip talep!


 

Yargıtay Savcısı Fatih Gökçe hakkında ’Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan verilen cezanın sabit delillere dayanmadığı gerekçesiyle bozulmasını istedi.

Haber Merkezi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği bir minibüste tecavüz girişimine direndiği için öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan (20) cinayeti dosyası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Katil zanlıları olan minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın 3 Aralık 2015'te gerçekleşen son duruşmasında Suphi Altındöken'e 'nitelikli cinsel saldırı ve canavarca hisle öldürme', Fatih Gökçe'ye 'canavarca his ve nitelikli cinsel saldırıyla kasten öldürme', Necmettin Altındöken'e ise 'Canavarca his ve eziyetle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verilmişti. Mahkeme üç sanığa verdiği bu cezaların yanı sıra tecavüz ve diğer suçlardan dolayı Suphi Altındöken'e 27, arkadaşı Fatih Gökçe'ye de 24 yıl hapis cezası daha verdi. 
Tutuklu bulundukları Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, geçtiğimiz 11 Nisan günü babası Necmettin Altındöken ile birlikte silahlı saldırıya maruz kalan sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken yaşamını yitirdi. 
Aldıkları hapis cezaları üzerine Yargıtay'a itirazda bulunan katil zanlılarının itirazını değerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı, her üç sanığına "Canavarca hisle veya acı çektirerek, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak" gerekçesiyle verilen "ağırlaştırılmış müebbet hapsi" aynen onadı.
Ancak Yargıtay Savcısı, sanıklardan Fatih Gökçe hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen cezanın ise sabit delillerle tespit edilemediği gerekçesiyle bozulması yönünde karar verdi.
Verilen bu karar Aslan ailesi avukatı Sevim Küçük'in tepkisine yol açtı. 

'ADİL VE ADALETLİ OLAN KARAR BEKLİYORUZ'
Yerel mahkemenin verdiği 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezalarının onaylanması kendilerini sevindirdiğini, ancak Yargıtay Cumhuriyet Savcısı'nın sanıklardan Fatih Gökçe'ye "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen cezanın bozulması yönündeki talebine katılmadıklarını söyleyen avukat Küçük, "Yargılama aşamasında hem sanıkların beyanı hem de delillerle sanık Fatih Gökçe'nin de nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu bizce kanıtlanmıştı" diyerek, Yargıtay Savcısı'nın bu yöndeki talebine karşı itirazda bulunduklarını paylaştı.
Küçük, "Mahkemenin Gökçe hakkında verilen 'nitelikli cinsel saldırı' kararını onaylayacağını düşünüyoruz. Bizce adil ve adaletli olanda bu" şeklinde konuştu.
Yapılan bu itiraz üzerine son kararı Yargıtay 1. Daire Mahkemesi verecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA