“UKOME kararı delinmek isteniyor!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UKOME kararı delinmek isteniyor!”


 

Servisçiler Odası; D2 belgeli araçlara servis taşımacılığı yapmak için verilen geçici izin belgesi süresinin dolmasına ramak kala, birilerinin UKOME kararının delinmek istendiğini öne sürdü!

Oda Başkanı Nesil Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nce 23 Haziran’da yapılacak 110 adet S plaka ihalesi öncesi birilerinin suyu bulandırmaya çalıştığını söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı. 

Haber Merkezi

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında; Büyükşehir UKOME kararı ile 15 Haziran 2016 tarihine kadar verilen geçici izin belgeleri ile bazı özel ve tüzel kişilere D2 yetki belgeli araçlarla servis taşımacılığı izni verildiğini hatırlattı. Verilen geçici izin belgesi süresinin dolmasıyla haksız rekabetin önüne geçilip, herkesin kendi işinin yapmasının önünün açıldığını kaydeden Aydın, bazı özel ve tüzel kişilerin Büyükşehir Belediyesi’nce 23 Haziran’da yapılacak 110 adet S plaka ihalesi öncesi yeniden sahneye çıkıp, durulan suyu bulandırma gayreti içerisine girdiklerini ifade etti. 

“AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCI DÖVMEK”
Başkan Aydın; şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesince 23 Haziran 2016 tarihinde yapılacak 110 adet S plaka ihalesi öncesi söz konusu kişi ve kurumlarca “S plakalı araç bulamıyoruz” şeklinde yaygaralar koparıldığına tanık olmaktayız. Oysa ki yaz dönemi ve okullar tatil. Bu sürede üç yüze yakın S plakalı araç tabir yerindeyse boşta yatıyor. O yaygaracılar bahane tacirliğini bir kenara bırakıp, söz konusu araçlardan kiralama yapabilirler. Ama görüyoruz ki amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Buna da bizim müsaade etmemizi kimse beklemesin. Burası tiyatro salonu, sahnelenmek istenende bir oyun değil. Esnafımızın ekmeğiyle oynanmasına müsaade etmeyiz. 

“BORÇLANARAK S PLAKA ALDIK”
UKOME kararının delinmesine bizlerin müsaade etmeyeceği gibi, Büyükşehir Belediyemizin de bu oyuna gelmeyeceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesince ‘S plakalı araç bulamıyoruz. Bizler servis taşımacılığını D2 yetki belgeli araçlarla yapalım’ bahanesi arkasına sığınanların UKOME kararını deldirme girişimlerinin boşa çıkartılacağına ve servisçi esnafımızın hakkının gasp edilmesine göz yumulmasına seyirci kalınmayacağına inanmak istiyoruz. Benim servisçi esnafım, Büyükşehir Belediyesince verilen ‘tahsis belgesine’ güvenerek, evini, tarlasını, bağını bahçesini, eşinin kolundaki bileziğini satıp, bankalara ve esnaf kefalet kooperatiflerine borçlanarak kendine S plaka almıştır. 

VALİLİK, BELEDİYE, EMNİYET TARAF OLSUN!
23 Haziran 2016 tarihinde 110 adet S plaka ihale usulü ile satılacak.  Yine bir çok insan zor şartlar altında bu ihaleleri alma gayreti içerisine girecek. S plaka sahibi esnafın hak ve menfaatlerini korumakta bizlerin görevi. Büyükşehir Belediyemizin de, amacı zaten ‘S plaka bulamıyoruz’ diyenlere bu imkanı tanımak. İşte size S plaka alma fırsatı. Ama amaç S plaka sahibi olmak değil, D2 yetki belgeli araçlarla her türlü taşımacılığı yapmak. Bu memlekette kimlerin hangi şartlarda servisçilik yapacağı yasalarla belirtilmiş ve bu insanlar güvence altına alınmış. Bu yasaların delinmesine servisçi esnafımızın ekmeğine haksız ortak olunmasına bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Bu konuda Valiliğimizin; Büyükşehir Belediyemizin ve Emniyet Müdürlüğümüzün de gereken hassasiyeti gösterip üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunmasında taraf olacağına inanıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA