Bu güvenlik esnafı bitirir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu güvenlik esnafı bitirir!


 

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (MSMMMO) Ömer Faruk Tokgöz, 1 Temmuz itibariyle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmaya başlayacağını anımsatarak, düzenlemenin geri çekilmesini istedi.

Haber Merkezi

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile az tehlikeli sınıfta yer alan ve 50’den az çalışanı olan işyerlerinin 1 Temmuz tarihine kadar bakanlıkça yetkilendirilmiş iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekim istihdam edilmek üzere anlaşma sağlaması gerektiğini bildiren Tokgöz, “Ülkemizde önemli bir sorun olan iş kazası ve meslek hastalıklarının çalışma hayatındaki eksiklikleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacı ile düzenlenen 6331 Sayılı Kanuna göre yükümlülüğünü yerine getirmeyen işyerlerine her bir işlem için bin TL ile 80 bin TL arasında idari para cezası yaptırımı öngörülmüştür.
İş güvenliğinin ve mesleki hastalıkların önemini göz ardı etmediğimizi vurgulayarak, bu kanunun uygulanması sırasında amacına hizmet etmeyeceğini, işyerlerine yarardan çok zarar getireceğini vurgulamak isteriz.
Meslektaşlarımızın büroları da dâhil olmak üzere, sadece bir sigortalı bile çalıştıran küçük esnafların da bu yasa gereği iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi istihdam etmesi zorunluluğu bulunmaktadır.
Özellikle büyükşehirlerde AVM’lerin ve büyük mağazaların karşısında hayatta kalma mücadelesi veren, her geçen gün biraz daha kötüye giden küçük esnaflar bu ek maliyetle tahmin edilenden daha kısa sürede ekonomiden silinecektir. Türkiye genelinde binlerce muhasebe bürosu ve 2 milyona yakın küçük esnafın olduğu göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu büroların ve esnafların ekonomiden silinmesi, çokta uzun olmayan bir vadede ülke ekonomisine de olumsuz yansıyacaktır. Meslektaşlarımızı ve küçük esnafı zor durumda bırakan bu yasanın bir an önce uygulamadan kaldırılması gerekmektedir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA