Narenciyecilerin gözü kulağı teşvik primlerinde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Narenciyecilerin gözü kulağı teşvik primlerinde!


 

CHP’li Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak’ı ağırlayan Ziraat Odası, hükümetin narenciye ihracatı teşvik primi rakamlarını en geç Ağustos ayı başında açıklaması için destek istedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel’i ziyaret ederek çiftçilerin sorun ve talepleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
Başkan Gökçel, Mersin’in Türkiye’nin en önemli meyve sebze üreticisi konumunda olmasına rağmen başta narenciye olmak üzere birçok üründe pazarlama sıkıntısı yaşadıklarını, çiftçin girdi maliyetlerini karşılamakta zorlandığını söyledi. Gökçel, hükümetin narenciye ihracatı teşvik primi rakamlarını en geç Ağustos ayı başında açıklaması gerektiğine de işaret etti.

‘RUSYA DIŞINDA PAZARLAR BULUNMALI’
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak da, “Türkiye dolayısıyla Mersin bir zamanlar dünyanın önde gelen narenciye ihracatçıları arasındaydı. Ancak hükümetin yanlış tarım ve ihracat politikaları nedeniyle bu alandaki gücümüzü giderek kaybediyoruz. İhracat durduğu ya da azaldığı zaman öncelikle narenciye üreticisinin mağdur olduğunu biliyoruz. Bu noktada hükümetin narenciye ihracatına verilecek teşvik primlerini erkenden, hasat sezonundan önce açıklaması lazım. Bu konuda mecliste girişimlerde bulunacağız. İlgili bakanlıkların konuya duyarlı olması için üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi. 
Çamak, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi kriz nedeniyle iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin de sekteye uğradığına dikkat çekerek, “Bu konu da maalesef bizim üreticimizi mağdur etti. Rusya, çok eskiden beri en büyük narenciye alıcısı konumunda. Peki Rusya narenciyeyi bizden almazsa ne olacak? Narenciyemizi nereye satacağız? Hükümetin bu sorular üzerine düşünmesi, narenciyemiz için yeni pazarlar araması gerekiyor” diye konuştu. 

GÜBRE YASAĞI ÜRETİMİ AKSATMAMALI
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak ile Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel arasındaki görüşmede, terör olaylarında bomba yapımında kullanıldığı gerekçesiyle nitratlı gübrelerin satışının yasaklanması da gündeme geldi. Terörle mücadele ve toplum huzuru için önleyici tedbirler alınmasının olağan olduğuna dikkat çeken Çamak, bu tedbirlerin başta tarımsal üretim olmak üzere günlük hayatı sekteye uğratmaması gerektiğini söyledi. Çamak, “Çiftçimizin üretimini aksatmayacak şekilde bir düzenleme yapılabileceğini sanıyorum. Ziraat mühendisleri, gübre uzmanları bu konuda gerekli şeyleri söyleyeceklerdir. Bizler de siyasetçiler olarak çiftçimizin, üreticimizin sorunlarını, taleplerini meclis çatısı altında çözmeye çalışacağız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA