Emanet ne durumda? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emanet ne durumda?


 

“Devletin emanetindeki çocuklar sevgi evlerinde ne durumda?” diye soran Milletvekili Atıcı, çocukların sorunlarına çözüm istedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, sevgi evlerinde korumaya alınan çocukların yaşadığı sorunların Meclis'te araştırılması ve çözüm üretilmesi için önerge verdi.
Savaş, afet gibi olağanüstü durumlarda ve bunlara bağlı gelişen göçlerde çocukların ailesiz, korunmasız, bakımsız ve eğitimsiz kaldığını; olağan zamanlarda da çocukların; yoksulluk, eğitimsizlik, yalnız kalma, istismara uğrama, suça sürüklenme,  ailenin terk etmesi, hastalık ve benzer şartlarda bakıma ve korunmaya muhtaç hale gelebildiğine dikkat çeken Aytuğ Atıcı, "İşte bu durumlarda toplumun koruma mekanizmaları deveye girer. İnsanlık tarihi göstermektedir ki; toplumun, çocuğu koruyan mekanizmaları yeterli değilse, kötü ise, çağdaş değilse o toplumun geleceği de yetersiz, kötü ve çağdışı olacaktır." dedi.
Son 14 yılda gelir dağılımındaki adaletsizlik, aşırı işsizlik, kötü dış politika sonucu göçler, ekonomik ve sosyal yıkımlar nedeniyle bakıma muhtaç çocuk ve suça itilen çocuk sayısındaki artış; çağdaşlık, demokrasi ve insan haklarına saygı iddiasındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin kabul edemeyeceği oranlara ve sayılara ulaştığını belirten Aytuğ Atıcı, son aylarda bazı özel yurtlarda “dini eğitim ve sosyal yardım amaçlı” toplanan yoksul çocuklara cinsel istismarda bulunulduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte toplumun; devletin korumak, eğitmek ve rehabilite etmek, haklarını korumak için emanet aldığı çocuklar konusunda duyarlılığın arttığını ifade etti.
Bakıma muhtaç ve devlete emanet edilen çocukların sorunlarını; fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim yönünden, bir bütün olarak ele alabilen politikalara ihtiyaç duyulduğu “Korunmaya muhtaç tüm çocuklarla birlikte sevgi evlerinde korumaya alınan çocukların yaşadığı sorunların ve evlerden ayrıldıktan sonra bu çocukların ne olduğunun, nasıl yaşadığının ve akıbetlerinin ortaya konması ve sorunlarına çözüm geliştirilmesi gerekmektedir" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA