Atık sular sokaklara taşıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atık sular sokaklara taşıyor!


 

Mersin’in ihmal edilmiş mahallelerinden Akdeniz ilçesi Toroslar Mahallesi (Yakaköy) sakinleri isyan etme noktasına geldi. Mahallenin sorunlarını gazetemize anlatan Muhtar Battal Akboğa, kanalizasyon eksikliği nedeniyle atık suların sokaklara aktığını söyledi.

SONER AYDIN

Mahallenin en büyük sorunlarından birinin alt yapı eksikliği olduğunu belirten Muhtar Battal Akboğa, kanalizasyon sistemi olmadığı için kendi çabaları ile açtıkları çukurlarla sorunu gidermeye çalıştıklarını söyledi. Ancak 1 hafta içinde dolan çukurların koku yarattığını belirten Akboğa, çocuklar taşan suların içine oynadığı için de çeşitli hastalıklar oluştuğunu dile getirdi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) ekiplerinin haftada bir gün vidanjörlerle kuyuların içindeki atıkları çektiğini kaydeden Muhtar Akboğa, “Mahallemizde kanalizasyon olmadığı için banyo ve tuvalet atıkları borularla evlerin yanında açtığımız çukurlara doluyor. Özellikle yaz aylarında kokudan, sinekten evlere, sokaklara giremiyoruz. Çocuklar bu çukurlardan taşan sularla oynadıkları için hastalık kapıyor” dedi.

İMAR NEDENİYLE YAPILAMIYORMUŞ!

Dada önce defalarca mahallelerine kanalizasyon sistemi kurulması için yetkililerle görüştüklerini ancak yetkililerin ‘imar sorunu’ nedeniyle kanalizasyon sistemi kurulamadığı bahanesini öne sürdüğünü aktaran Muhtar Akboğa, “Burada sağlımız tehdit altında. Çocuklar hastalık kapıyor. Bizim sağlığımız, çocuklarımız imardan daha mı önemsiz? Okullar kapandı. Çocukların gideceği doğru düzgün bir oyun alanı yok. Mecburen sokakta oynuyorlar. Çocuklarımızı sokağa göndermekten korkuyoruz” diye isyan etti.

“EVLERİN ORTASINDAN GEÇEN GERİLİM HATLARI VAR”

Yıllardır ihmal edilen mahallede dikkat çeken bir diğer sorunun ise evlerin arasından geçen yüksek gerilim hatları ve sıcaktan genleşip sarkan elektrik kabloları olduğunu belirten Muhtar Battal Akboğa, “Elektrik direkleri evlerin kapısının önünde geçiyor. Elektrik kabloları bahçeye, ağaçların üzerine kadar iniyor. Burada can güvenliğimiz dahi yok. Kimse korkudan dama yada balkona çıkamıyor.  Çocuklardan ağaca çıkıp elektrik kablolarını tutsa bunun hesabını kim verecek. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIMIZ SAYMAKLA BİTMEZ”

Mahallelerinde mevcut olan sorunların saymakla bitmeyeceğini vurgulayan Muhtar Akboğa şunları söyledi: “Mahallemizde ki bir diğer sorun ise yol ve kaldırım ihtiyacı. Mahallemize yıllar önce asfalt döktüler sonra gelip kontrol bile etmediler. Yollar köstebek yuvası gibi. Her araçlar geçemiyor, yağmur yağınca buralara su doluyor. Çamur oluyor yollar. Bir de kaldırım sorunumuz var. Mahallemize birkaç metre kaldırım yaptılar. Sonra onu da unuttular. Kaldırımda yürümek bile zor. Diğer mahallelere gittiğimiz de yolları ve kaldırımları yeni ve sağlam ama bizim mahallemiz sanki unutulmuş bir mahalle gibi. Mahallemizde aydınlatma eksikliği bir diğer önemli sorun. Gece karanlık çöktükten sonra en işlek caddede elektrik lambaları yanmıyor. Her taraf karanlığa gömülüyor. Burası işlek bir cadde sürekli arabalar geçiyor. Bakkala gitmeye bile korkuyoruz.

“ÇOCUKLAR OKULA GİTMEYE KORKUYOR”

Mahalledeki çocuklar yaklaşık 1 kilometre uzaktaki okula yürüyerek gitmek zorunda kalıyor. Mahallenin etrafında bahçeler var. çocuklar bahçelerin arasında okula gidip geliyor. Kışın yağmurda bile yürüyorlar. Arabası olanlar çocukları götürüp getiriyor. Milli Eğitimden servis talep ettik ama bu talebimiz yerine getirilmedi.”

“VAAT DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Politikacıların seçim zamanı gelip vaatler sunduğunu ancak seçimden sonra hiçbirinin yüzünü bile göremediklerini ifade eden Muhtar Akboğa, “Her seçim zamanı oy istemeye geliyorlar. Sorunlarımızı dinleyip gidiyorlar ama seçimden sonra gelen giden olmuyor. Bizi unutuyorlar. Eğer sorunlarımıza çözüm bulmayacaklarsa seçim zamanı gelmesinler. Vaat değil sorunlarımıza çözüm istiyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA