Trafolar bakıma alındı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Trafolar bakıma alındı!


 

Mersinlileri canından bezdiren elektrik kesintilerine karşı harekete geçen TEDAŞ’ın yaptırdığı araştırmada; kesintilerin en önemli nedeninin 5 bine yakın özel trafoların bakımsızlığından kaynaklı arızalar olduğu ortaya çıktı.

TEDAŞ’ın trafoların bakıma alınması için çağrı yapması ile elektrik mühendisleri işe koyuldu. 

Hediye Eroğlu

Hemen her gün yaşanan ve Mersinlileri canından bezdiren elektrik kesintilerinin nedeni belli oldu!
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, kesintilerinin nedeninin dağıtıcı şirket Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) değil, özel trafolardan kaynaklandığını açıkladı. Mersin’de 5 bin adet özel trafo olduğunu ve bunların bakımlarının düzenli yapılmamasının kesintileri beraberinde getirdiğini açıklayan Atar, “Halkımız; ‘en ufak bir yağmurda çamurda elektrik kesintisi yaşanıyor’ diyerek eleştiriyor. Ancak işte bunun nedeni bakımsız trafolar” dedi. 

KESİNTİLER ÖNLENECEK!
Trafoların bakımlarının düzenli olarak yapılmamasının arızalanma ihtimallerini de arttırdığını bildiren Başkan Atar, “Herhangi bir noktadan bakımsızlıktan dolayı oluşmuş bir arıza ise komple sisteme zarar vermektedir. Toroslar EDAŞ bu arızların nedenini araştırdı ve sonuç; genelde özel firmalarına ait olan trafoların bakımlarının yapılmaması olarak karşımıza çıktı. Herhangi bir trafo tesisinde zorunlu olarak; bir yüksek gerilim işletme sorumlusunun, bu işte uzman mühendisin olması gerekiyor. Kanunen bu var. Ancak uygulamada yok. Bazı özel firmalarda bakım yapılmadığını tespit ettik. Toroslar EDAŞ bu trafo sahiplerine, yani yaklaşık 5 bin kişiye çağrıda bulundu. ‘Trafolarınızla ilgili bakımlarınızı ivedilikle yapın’ dedi. Ayrıca, bu trafolardan dolayı çıkacak olası bir arıza için de hukuksal başvuru yapılacağını bildirdi. 
Bu kapsamda özel trafoların bakımlarının yapılması için trafo sahipleri, yüksel gerilim işletme sorumluları ile sözleşme imzalamaya başladı. Bizler bu trafoların bakımlarını en iyi şekilde yapacak ve arızadan kaynaklı kesintileri en aza indireceğiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA