10. Yıl Marşı’na İktisatçılar sahip çıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

10. Yıl Marşı’na İktisatçılar sahip çıktı


 

Bolu’da İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, 10’uncu Yıl Marşı’nı yasaklarken, Mersin’de MEÜ öğrencileri mezuniyet törenlerini 10. Yıl Marşı ile kutladı.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bu yıl mezun olan öğrencileri, 2 No’lu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle mezuniyet coşkusu yaşadı. 
Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, dekan yardımcıları Prof. Dr. Zeki Kütük ve Doç. Dr. İlhan Ege, bölüm başkanları, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
“SABIRLI VE AZİMLİ OLUN”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, mezunları tebrik ederek dışarıda kendilerini bekleyen zorlu mücadelede sabırlı ve azimli olmaları konusunda tavsiyede bulundu. “Önünüzdeki uzun hayat serüveninde başarılı olmak için dayanıklılık göstermelisiniz” diyen Prof. Dr. Yağcı ayrıca öğrencilere, insan ilişkilerinde empati kurmalarını, farklılıkları bir zenginlik olarak görmelerini önerdi. Prof. Dr. Yağcı “Farklılıklara esnek, anlayışlı ve empatik yaklaşım göstermeliyiz. Bizim gibi olmayan, bizim gibi düşünmeyen milyarlarca insanın varlığını kabul ederek farklılıklara saygı duymalıyız” ifadelerine yer verdi ve öğrencilere yaşamın zorlu yollarında başarılar diledi.

MEZUN SAYISI 1668’E ULAŞTI 
Dekan Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol da, “Geriye dönüp baktığımızda 1993 yılında kurulan fakültemizde bugüne kadar 1668 öğrenciyi mezun ettik. Gençlere iyi bir eğitim vermek ve onları topluma kazandırmak bizim için büyük bir sorumluluk olduğu kadar büyük mutluluktu. Bin bir zorlukla çocuklarını okutan velilerimizi, öğrencilerine emek veren hocalarını ve mezun olan öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz, meslekte yer edinme konusunda karşılarına engeller çıksa da eminim ki başarılı olacaklar” dedi.

“İYİ YERLERDE OLACAĞIZ”
Mezunlar adına konuşma yapan Fakülte birincisi Yoncagül Übeyitoğulları ise “Maddi-manevi desteğini esirgemeyen ailelerimize, her yıl öğrencilerini daha ileri taşıyan hocalarımıza ve birlikte yol aldığımız arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bu başarı sadece benim değil, hepimizin başarısı. Bugün mezun olan bizlerin, meslek hayatımızda iyi yerlerde olacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Törende, Fakülte 1’incisi İktisat Bölümü öğrencisi Yoncagül Übeyitoğulları’na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı tarafından, Fakülte 2’ncisi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Melike Dinç’e Dekan Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol tarafından, 3’üncülüğü paylaşan Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri Hatip Surun ve Aydın Karahan’a Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan tarafından belge ve plaket takdim edildi.
Daha sonda ise İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü, İktisat Bölümü, Maliye Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü birincileri, hocalarından temsili diplomalarını aldı.
Tören, mezunların hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söylemeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA