Çevre Düzeni Planı Meclis’e geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çevre Düzeni Planı Meclis’e geldi!


 

Mersin’in anayasası niteliğindeki Çevre Düzeni Planı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınarak, incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı ikinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in katılmadığı meclis toplantısında tartışmalı, ‘Çevre Düzeni Planı” idari teklif olarak gündeme alınarak, ilgili komisyonlara havale edildi.

 

PLANDA; YENİLENEBİLİR ENERJİ VE EKOLOJİ VURGUSU YAPILDI

Plan ile ilgili teklifte; “Mersin il idari sınırları kapsamında; ilin alt ölçekli planlarını koordine edecek, arazi kullanım kararlarını bir stratejik yaklaşım içine kurgulayacak, Mersin ilinin küresel, ülkesel ve bölgesel düzeyde potansiyellerini geliştirerek geleceğe taşıyacak, doğal ve kültürel değerlerini sürdürebilir araçlar ve yöntemlerle koruyup, geliştirerek, kontrolsüz göç ve hızlı kentleşme problemlerinin yarattığı ekonomik sorunlara çözüm getirecek, doğal varlıklar ve yenilenebilir enerji konularında sürdürülebilir bir ekolojik yaklaşım benimseyecek şekilde kentsel gelişmenin yönlendirilmesini sağlamak amacı ile idaremizce çalışmaları başlatılan ‘Mersin Çevre Düzeni Planı’na ilişkin teklif” denildi.

CHP’liler konunun tüm komisyonlara havale edilmesini isterken, itirazlar sonucunda sadece; İmar/Bayındırlık, Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi

Plandaki en tartışmalı konu olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenip, işaretlenmediğine ilişkin açıklama yapılmazken, Başkan Kocamaz geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Akkuyu’nun planda olmadığını açıklamıştı. 

Plan ile ilgili teklifin Temmuz ayında yapılacak mecliste görüşülmesi hedefleniyor.

 

KENT MEYDANI GELİYOR

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin Kent Meydanı’ için de düğmeye bastı. Haziran ayı meclis toplantısında; merkez Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi 10149 ada, 1 ve 2 nolu parseller ile 536 ada, 482 ve 197 parsel, 338 ada, 93 parselleri de kapsayan alanda ‘Şehir Meydanı ve Parkı, Kültür Merkezi ve Yer altı Otoparkı’ yapılmasına ilişkin teklif gündeme alınarak, ilgili komisyonlara havale edildi.

 

NUMARATAJ YETKİSİ ÇOK KAPSAMLI!

Büyükşehir Belediyesi’nden, ilçe belediyelere devredilen numarataj yetkisinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili CHP’li Esen Tuba Tol içeriğin çok kapsamlı tutulmasına itiraz etti. Ancak teklif komisyondan geldiği haliyle kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA