Muhalefetten iktidara Mersin için hizmet çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muhalefetten iktidara Mersin için hizmet çağrısı!


 

AKP’ye seslenen MHP’li Milletvekili Baki Şimşek, kentin sorunlarını saymakla bitiremedi! Özellikle karayollarının yapacağı yatırımlara dikkat çeken Şimşek, “Karayolları Mersin’e gerekli desteği versin” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’in sorunlarını Meclis'e taşıdı. TBMM Genel Kurulunda söz alan Şimşek, öncelikle Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi’ne eğdindi. Projenin Tarsus bölümünün mutlaka yer altına alınması gerektiğini söyleyen Baki Şimşek, “Şehir ikiye bölünmemelidir” dedi.

Ayrıca 350 bin nüfusluk Tarsus’ta araç muayene istasyonu olmadığına dikkat çeken Şimşek, “Tarsus halkı araç muayene istasyonu istemektedir. Ayrıca Tarsus Çamlıyayla yolu bitirilmelidir. Tarsus Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi için acil kaynak aktarılmalıdır.  Tarsus’a kurulacak olan teknoloji üniversitesinin adı ‘Eshab-ı Kehf Üniversitesi’ olarak değiştirilmeli ve tarım bölgesi olan Tarsus’ta mutlaka ziraat fakültesi ve ziraat meslek yüksek okulu açılmalıdır. Eshab-ı kehf’in adına yakışan ilahiyat fakültesi mutlaka açılmalıdır” şeklinde konuştu.

Ayrıca yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havaalanı inşaatının biran önce başlatılması gerektiğini de vurgulayan Baki Şimşek, “Sahil bandında yıllardır söz verilen otel inşaatları bir türlü başlayamamıştır. Bu inşaatların acilen başlatılması gerekmektedir. 14 yıllık AKP döneminde koskoca bir Büyükşehir’e bir tek altgeçit yapılmamıştır. 22 tane alt geçide ihtiyacı olan Mersin’e mutlaka karayolları gerekli desteği vermelidir. Mersin- Adana arası 8 şeritli yol söz verildiği gibi yapılmalıdır. Mersin Antalya yolu biran önce bitirilmelidir. Başta Erdemli olmak üzere Mersin’in bütün ilçelerine doğalgaz götürülmelidir. 1938 yılında açılan Anamur limanına kilit vurulmuştur. İskelede göçük tehlikesi vardır. Anamur’a söz verilen liman ne zaman yapılacaktır? Kıbrıs’a giden suyun durumu nedir? Bu sudan Anamur’a pay verilecek midir? Silifke- Mut yolu, Mut organize  sanayi bölgesi için gerekli destek verilmelidir. Mersin ilçelerinin tamamında doktor açığı vardır. Ne zaman tamamlanacaktır? Mersin- Erdemli –Tarsus- Mezitli başta olmak üzere dolu yağışı olan bölgeler afet kapsamına alınmalı, çiftçilerin tarım kredi ve zirai kredi borçları ertelenmeli, ayrıca Ramazan bayramında bu çiftçilere nakdi yardım yapılmalıdır.” şeklinde devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA