Sarı basın kartları yenilendi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sarı basın kartları yenilendi!


 

Gazetecilerin kimlik kartı olan sarı basın kartları yenilendi! Mersin’de görev yapan gazetecilere yeni kartları Basın Yayın ve Enformasyon Adana İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından dağıtıldı.

Hediye Eroğlu

 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce (BYEGM), Basın Kartı Yönetmeliği’nde geçtiğimiz aylarda yapılan değişiklik ile yenilenen sarı basın kartlarının dağıtımı sürüyor.

Sahiplerinin gazeteci olduğunu belgeleyen, nüfus cüzdanı yerine de kullanılabilen ve devletin bütün kuruluşlarınca da tanınan yeni sarı basın kartları Mersin’de görev yapan gazetecilere de dağıtıldı.

Yeni kartların dağıtımı kapsamında Mersin’e gelen BYEGM Adana İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Erdoğan Gülel ve Yusuf Yüksel, Haberci Gazetesi’ni de ziyaret etti.

Haberci Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yüksel Ekici ile bir araya gelen BYEGM heyeti, gazete bünyesinde görev yapan gazetecilere kartlarını verdi.

 

BEKLEME SÜRELERİ KISALTILDI

Yeni yönetmelik ile gündeme gelen değişiklikler hakkında da bilgiler veren Şube Müdürü Erdoğan Gülel, “Yönetmelikle gazetecilerin basın kartı almak için beklemeleri gereken süreler kısaltıldı. Böylece bekleme sürelerinin uzun olduğu yönündeki şikayetler göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmış oldu. İlk defa basın kartı talebinde bulunanların bekleme süresi, basın kartı başvurusunu elektronik ortamda usulüne uygun olarak tamamladıkları tarihten başlayacak.

Gazetecilerin bekleme süresi meslekle ilgili lisans veya lisansüstü programından mezun olanlar için 6, diğer lisans veya meslekle ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar için 9, başka bir ön lisans mezunları için 12 ve lise mezunları için 18 ay oldu.

Medya sektöründe çalışan engellilere bekleme süresi aranmadan basın kartı verilebilmesi imkanı getirildi.

 

5 YIL ÇALIŞTIĞINI BELGELEYEN, BEKLEMEYECEK

Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgeleyen gazetecilere bekleme süresi uygulanmadan basın kartı verilebilmesi imkanı getirildi.

Unvanlar ve kontenjanlarda standardizasyon sağlanarak bu alandaki karmaşaya son verildi.

Basın Kartı Komisyonunun yapısı değiştirilerek daha demokratik bir görünüme kavuşturuldu. Böylece sektörün her kesiminin komisyonda geniş temsili sağlandı.

Yerleşik uluslararası basın mensuplarına verilecek basın kartı kontenjanı artırıldı. Daha fazla sayıda uluslararası basın mensubunun ülkede rahatça görev yapmasının önü açıldı.

TRT ve Anadolu Ajansı (AA) bünyesinde basın kartı alabilecek unvanlar artırıldı. İlgili kurumlarda çalışan uluslararası basın mensuplarının kontenjan sınırlaması kaldırıldı. Ayrıca bu kurumlarda Basın İş Kanunu'na tabii çalışmayan basın mensuplarının da basın kartı alabilmelerinin önü açıldı.

Basın kartına uluslararası standartlara uygun olarak 3 yıllık geçerlilik süresi getirildi” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA