Cezası büyük! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cezası büyük!


 

Türkiye 1 Temmuz sabahı itibariyle yeni bir uygulamaya uyanacak!

 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında en az 1 kişi çalıştıran az tehlikeli sınıfındaki işyerleri de 1 Temmuz’ dan itibaren ‘İş Güvenliği Hizmeti’ almaya başlayacak. Hizmet almayanlara büyük cezalar uygulanacak!

Haber Merkezi

Mersin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Derneği (MERİSGUD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet HADRA, şuan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren işyerlerinin tamamı ile az tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren çalışan sayısı 50 kişinin üstündeki işyerlerinin hali hazırda hizmet almakta olduğunu belirtti.
Ancak 1 Temmuz’dan itibaren kamu kurumları dahil Türkiye’de tüm işyerlerinde, çalışan sayısı 1 kişi dahi olsa iş sağlığı ve güvenliği hizmeti almanın zorunlu olacağını anımsatan Hadra, “İstisna olarak çalışan sayısı 10 kişinin altında olan az tehlikeli sınıftaki işyerleri, kendi bünyelerinde 1 kişiyi iş sağlığı güvenliği alanında Anadolu Üniversitesi kanalıyla eğitim aldırıp sertifikalandırdığı takdirde dışardan iş sağlığı güvenliği hizmeti almasına gerek olmadığı, aksi takdirde iş sağlığı güvenliği hizmetini dışardan almak zorundadır” dedi.

CEZASI AĞIR!
Bu konuyu dikkate almayan önemsemeyen işverenlerin çok büyük idari para cezaları ve işyerleri faaliyetlerini durdurma ile karşılaşacağına dikkat çeken MERİSGUD Başkanı Mehmet Hadra; “İşyerlerinde iş sağlığı güvenliği hizmeti alınmaya başlansa bile işverenler iş sağlığı güvenliği işleyişini takip etmeleri tam ve eksiksiz sağlanması ve uygulanmasını temin etmeleri gerekir. İdari cezaların dışında, yaşanabilecek iş kazalarında işverenin hukuki ve cezai sorumluluğu büyüktür. Ölümlü iş kazalarında işveren hapis cezası veya yüksek tazminatlarla mahkum edilebilecektir.
İş sağlığı ve iş güvenliği bir yönetim sistemidir. İşverenlerin bu sistemi işyerlerinde kurmaları  ve işleyişlerini takip edip risklerinin en aza indirmeleri ile ancak güvende olunabileceği unutulmamalıdır” dedi.

İŞTE CEZALAR
İş sağlığı ve güvenliği hizmeti almayan işletmelerin ödeyeceği idari para cezalarına da değinen Hadra şunları söyledi:, “İş Güvenliği uzmanı çalıştırmamak (hizmet almamak), her ay için cezası az tehlikeli iş yerlerine; 6 bin 511 ila 9 bin 776 TL, tehlikeli iş statüsündeki iş yerleri için 8 bin 138 TL ila 13 bin 22 TL, çok tehlikeli  işlerde 9 bin 766 TL ila 19 bin 533 TL. 
İşyeri hekimi çalıştırmayanların her ay için cezası ise az tehlikeli işyerlerinde 6 bin 511 TL ila  9 bin 776 TL, tehlikeli iş yerlerinde 8 bin 138 TL ila 13 bin 22 TL, çok tehlikeli iş yerlerinde 9 bin 766 TL ila 19 bin 533 TL olacak”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA