Kanser taraması ücretsiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kanser taraması ücretsiz!


 

Haber Merkezi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı, illerin haftalık mamografi, smear (Rahim ağzı kanser tarama testi) ve GGT (Kolon kanserinin tespitine yönelik gaitada gizli kan testi) verilerini yayınladı. 30 Mayıs - 3 Haziran 2016 tarihlerini kapsayan haftalık değerlendirmelere göre Mersin; kolon kanseri taramasında alınan numune sayısına göre Türkiye birincisi oldu. Meme kanseri taramasında çekim sayısına göre Türkiye ikincisi olan Mersin, rahimağzı kanseri taramasına yönelik alınan numune sayısına göre ise Türkiye 6’ıncısı oldu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, “Ücretsiz kanser taramanızı aile hekiminizden talep ettiniz mi?” sorusunu gündeme getirdi. Modern tıptaki gelişmelere rağmen, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında halen ilk sıralarda yer almasından dolayı kanser hastalığının önemli bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Dr. Kemik, “Hastalığın erken teşhis edilmesi tedavi başarısını çok yüksek oranda etkilemekte bu nedenle kanser tarama testleri önem kazanmaktadır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığımız tarafından da 2013 yılı itibari ile Ulusal Kanser Tarama Programı başlatılmıştır. ‘Ulusal Kanser Tarama Programı’ çerçevesinde Mersin’de Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce yapılan toplum tabanlı kanser taramalarından tüm halkımız ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Tarama programı çerçevesinde; Aile Sağlığı Merkezlerimize ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) başvuran; 30-65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere kolon kanseri yönünden ücretsiz taramalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızı, geç kalmadan belirtilen kanser taramalarını yaptırmaları amacıyla Aile Hekimlerine müracaat etmeleri konusunda önemle uyarıyoruz. Vatandaşlarımızın sevdikleriyle geçirecekleri güzel, huzurlu ve sağlıklı günler adına kanser taramalarını aile hekimlerinden talep etmelerini öneriyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA