Mersin Milli Eğitim’de neler oluyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Milli Eğitim’de neler oluyor?


 

İlkokul 4.sınıflarda okuyan öğrencilerin velilerine ayrıntılı bir bilgi verilmeksizin imzalamaları için, “Mersin Hafız İmam Hatip Okulu Projesi” için izin yazısı gönderen Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, öğrencilerin 8 yıl boyunca Kur’an kursu alması için çalıştığı ortaya çıktı!

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki, laik eğitim sistemine karşı yapılan uygulamalara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 
Mersin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilkokul 4.sınıflarda okuyan öğrencilerin velilerine ayrıntılı bir bilgi verilmeksizin imzalamaları için, Mersin Hafız İmam Hatip Okulu Projesiyle ilgili bir ‘izin yazısı’ gönderdiğini açıklayan Kuyucuoğlu, “Projede ilkokul öğrencilerinin 5.sınıfta hafızlık eğitimine başlaması, 6. Sınıfta da okul yerine Kur’an kursuna gitmesi, sene sonunda sadece sınava girerek 6.sınıfı bitirip 7.sınıfa başlaması, öğrencinin bir yandan örgün eğitime katılırken bir yandan da 8 yıl boyunca Kur’an kursu alması öngörülüyor. Hafızlık derslerinin bu proje için tahsis edilmiş ayrı bir binada verileceği, öğrencilerin hafızlık derslerinden sonra aynı binada okul derslerine devam edecekleri de kaydedilmiştir. 
Son dönemlerde laik ve çağdaş eğitim sistemiyle çelişen uygulamalara imza attığı, okulları müftülüğün ve cemaatlerin programlarına açtığı için eleştirilere hedef olan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görüleceği üzere yine tartışma yaratacak bir uygulamaya daha imza atmıştır. Mersin ve ülkemizin diğer birçok ilinde de artık sıkça karşılaştığımız bu tür olaylar laik eğitime birer saldırı ve eğitimde tehlikeli bir ayrışmanın hızla arttığını gözler önüne sermektedir” dedi.
Bu bağlamda, Mersin’de sıkça görmeye başlanan bu tarz projelerin Türkiye genelinde basına yansımayan başka örnekleri olup olmadığını da soran Serdal Kuyucuoğlu, “Varsa Bakanlığınız bu projelerle ilgili ne gibi girişimlerde bulunmaktadır?
Bu tür projelerle öğrencilerin bilimsel eğitim aldığı okulların geri plana atıldığını ve Kur’an kurslarının okulların yerine geçirilmeye çalışıldığını düşünüyor musunuz?
Bu ve benzeri projelerle laik, bilimsel, çağdaş bir eğitim sistemi yerine, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye sokacak farklı bir eğitim sistemine mi geçilmeye çalışılıyor?
Yine bu ve benzer projeler ilgili yaş grubundaki çocukları, okullarda eğitim öğretim gören akranlarından koparıp izole ederek toplum içerisinde ayrışmalara sebebiyet vermeyecek midir?
Öğrencilerin henüz çok küçük yaşlarda kendi istekleri dışında böyle bir eğitime tabi tutulmalarını pedagojik açıdan uygun görüyor musunuz?
Basına yansıyan, Ensar Vakfına ait ‘Namaz-Dirilişe Çağrı’ kitabının bakanlığınızın desteğiyle bazı okullara dağıtıldığı doğru mudur?” sorularına da yanıt istedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA