Mersin’in imar planlarında! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in imar planlarında!


 

Çevre ve Şehir Bakanlığı’nın 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na işaretlediği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/50 binlik plana da işlenmesi için baskılar sürüyor!

Son olarak Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin için kısa orta ve uzun vadeli yatırımlar ile ilgili bir soruya “İmar planları bekleniyor” yanıtı vererek, adeta AKP’nin, MHP’li Büyükşehir’e uyguladığı baskıyı bir kez daha gözler önüne serdi!

Hediye Eroğlu

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, bir televizyon kanalında katıldığı programda Mersin ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
İlk olarak, “Bakanlığı bekliyor muydunuz? Şaşırdınız mı?” sorusuna yanıt veren Elvan, “Seçilmesinin kendisi için Benim için sürpriz olmadı ama bazı gazeteciler için sürpriz olmuş olabilir. Beni siyasete davet eden kişi sayın cumhurbaşkanımız” dedi. 

MERSİN DENİLİNCE; ULAŞIM VAATLERİ SIRALANIYOR!
Elvan, kısa, orta ve uzun vadede Mersin’de neler yapılacağına dair soruya ise, ağırlıklı olarak ulaşım yatırımları ile dikkat çekti. 
“Kısa vadede şehir hastanesini Temmuz ayında açacağız” diyen Elvan ardından ulaşım projelerine dikkat çekti. İlk olarak Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı’na değinen Elvan, “Havalimanı ile ilgili 19 firma teklif verdi. Ulaştırma Bakanlığı’nın değerlendirmesinin önümüzdeki tamamlanması bekleniyor” dedi. 
“Ulaştırma, turizm alanlarında da çalışmalarımız çok yoğun devam ediyor” diyen Lütfi Elvan, “Ancak çalışmalar tamamlanmadan, vatandaş tarafından kullanılmadan gün ışığına çıkmıyor.
Örneğin Mersin-Antalya güzergahındaki tünel çalışmalarımız sürüyor. Ama bu çalışmalar vatandaştan uzak, ücra bir köşede yapıyoruz. Bu yol açılmadan neler yapıldığını vatandaşımızın görmesi mümkün olmuyor. Oysa burada 24 saat çalışılıyor” diye konuştu. 
Mersin Silifke ve Silifke-Mut arasındaki yol çalışmaları ile ilgili de konuşan Elvan, “Bu güzergahta yapılacak bölünmüş yol ile ilgili ihale gerçekleştirildi. Taşucu’na kadar ki otoban bağlantısı ile ilgili proje çalışmaları da sona erme aşamasında, proje tamamlandığında ihalesine yap-işlet-devret modeliyle çıkacak” dedi. 

AKP’NİN GÖZÜ İMAR PLANLARINDA

Turizm konusunda valilik, büyükşehir belediyesi ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelip, fikir alışverişi yaptığını da aktaran Elvan, bu noktada konuyu imar planlarına bağladı.
Çevre ve Şehir Bakanlığı’nın 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na işaretlediği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/50 binlik plana da işlenmesi için baskılar sürerken, yeni yatırımlar için planların çıkmasının beklendiğini ifade eden Elvan, “Özellikle imar planlarına yönelik çalışmaları belediye tamamlar tamamlamaz, Karboğazı başta olmak üzere tüm turizm alanlarını devreye sokacağız” dedi. 
Elvan’ın bu açıklaması; AKP’nin, MHP’li Büyükşehir’e uyguladığı baskıyı bir kez daha gözler önüne serdi!

MERSİN’E YİNE SABIR ÇAĞRISI!
Öte yandan Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi’nin, Karaman-Mersin arasındaki kısmı için ikinci kez ihaleye çıkıldığını da anımsatan Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı: “İlk ihale neticelenmedi ve yeniden ihale yapıldı. Proje hazır, ihale yapılınca çalışmaya başlayacağız.
Ayrıca Mersin’i, Adana’ya bağlayan D-400 karayolunun 8 şeride çıkarılması için de ihale yapıldı. Yine Mersin-Adana arasındaki tren hattı altyapısının iyileştirilmesi çalışmaları da devam ediyor. Mersinli hemşerilerimiz hiç kaygı içerisinde olmasınlar. Kalkınma bakanı, yatırımlardan sorumlu bakan olarak bunların her birini bizatihi kendim takip ediyorum, biraz sabırlı olursa, Mersin çok güzel şeyler kazanacak”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA