Patron olmak isteyenlere uzmanından tüyolar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Patron olmak isteyenlere uzmanından tüyolar!


 

Viveka Kuluçka Merkezi Yetkilisi Ece Kasap, TÜBİTAK tarafından hazırlanan Bireysel Genç Girişim (BİGG) GARAJ Programı kapsamında girişimcilere önemli tüyolar verdi.

SONER AYDIN 

BİGG GARAJ’ın teknoloji fikri olan genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri ve ticarileştirmeleri için TÜBİTAK tarafından sağlanan bir destek projesi olduğunu belirten Kasap, BİGG programının bir AR-GE programı olmadığını vurguladı. Kasap, BİGG’ deki amaçlarının ticarileşebilir, gelir sağlayabilir ve sürdürülebilir şirketler kurulabilir projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. 

“PROJEYLE İLGİLİ PAZAR ARAŞTIRMASI YAPIN”
Bu süreçte girişimcilere mutlaka, projeyi satın alacak birinin ve pazarının olup olmadığından emin olmalarını önerdiklerinin altını çizen Kasap, “Eğer aklınızda bir proje fikri varsa lütfen benzerleri var mı araştırın. İnsanlar bunu ne kadar kullanıyorlar yada insanların gerçekten böyle bir şeye ihtiyacı var mı diye araştırın. Çıkın sokağa ve insanlarla konuşun. Bir girişimcinin fikrini hayata geçirmeden önce yapması gereken en önemli şey aslında sokağa çıkıp insanlara bu ürünün kullanıp kullanmayacaklarını, gerçekten böyle bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormak, müşteri doğrulamasını yapmak ve daha sonra hayata geçirmek. Aksi takdirde maalesef girişimci çok zaman ve çok para harcıyor ama neticede kimsenin satın almak istemeyeceği ürün geliştiriyor. Bu maalesef hem kaynak israfı oluyor hem de girişimcinin zamanını çalıyor” ifadelerini kullandı.

“PROJE EĞİTİMİ BÜYÜK AVANTAJ”
Girişimcilerin geliştirmek istedikleri projeleri ile ilgili bir alanda daha önce üniversitede aldıklarını eğitimin çok büyük bir avantaj sağladığını kaydeden Kasap, “Eğer bir tez çalışmanız yada daha önce sektör deneyiminiz varsa bunların hepsiyle TÜBİTAK’A başvurduğunuzda çok büyük bir avantaj sağlayabiliyorsunuz. Projenizin hayata geçirilmesinde önemli bir adım atmış oluyorsunuz” dedi.

“PROJELER TOKNOLOJİ VE İNOVASYON İÇİRMELİ”
BİGG GARAJ olarak TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi adına 17 uygulayıcı kuruluştan birisi olduklarını ve Mersin’de başvuruları kabul ettiklerini belirten Kasap, “Bu süreçte TÜBİTAK’a başvurabilmek için öncelikle uygulayıcı kuruluşlara başvuruyorsunuz.. Uygulayıcı kuruluşlarda mentörlük eğitimi aldıktan sonra projenizle TÜBİTAK’a başvurmaya hazır hale geliyorsunuz. TÜBİTAK’ın ilgi alanı olduğu için projenizin bir teknoloji içermesi ve inovasyon projesi olması gerekiyor” diye konuştu.

“PROJELER 3 AÇIDAN DEĞERLENDİRİLİYOR”
Son olarak TÜBİTAK’ projeleri 3 açıdan değerlendirdiğini aktaran Kasap şu bilgileri verdi: “Birincisi işin teknolojik boyutu, ikincisi işin pazar boyutu ve üçüncüsü projenin yapılabilirliği. Yani içinde teknoloji olması gerekiyor, bu projeyi hayata geçirebilecek kapasitede deneyime yada eğitime sahip olmanız gerekiyor ve üçüncü olarak bu ürünün bir pazarı olması gerekiyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA