Kayısı üreticisinin umudu Dilek Havuzu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kayısı üreticisinin umudu Dilek Havuzu!


 

Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin 54.’sü düzenlenen açılış töreni ile başladı. Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda düzenlenen açılış töreninde protokol, bereket için Dilek Havuzu’na kayısı döktü.

Törende konuşan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, üreticilerin 12 ay dişini tırnağına takıp, adeta toprağı tırnağıyla kazıdığını söyleyerek, “Bu yıl kayısı da 90–100 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Geçen yıla göre üretim yarı vaziyette. Buna rağmen İhracatta 40 bin ton civarında bir satış yani rekolte bekliyoruz. Sezona 15–20 gün önce girdik. Şu ana kadar çok şükür beklentimizin normalinde giden bir satış meydana geldi. Karacaoğlan’ın yaşayıp hayatını sonlandırdığı ve Karacaoğlan’ın mekanı olan ve Karacaoğlan’ın başkentiyiz. Ayrıca Türkiye’de biliyorsunuz 2 çeşit kayısı vardır. Biri kurutmalık biri sofralık. Biz sofralık kayısının Türkiye’deki tüketiminin yüzde 70’ni bu ilçede gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz bu ilçede cenabı Allahın verdiği ve Türkiye genelinde ender bulunan bir iklim var. Bundan dolayı Mut ilçesindeki Kayısının bir kere renk farkı, damak zevki ve aroması Türkiye genelinde bulunan kayısılara göre çok önde oluyor. Onun için bu farkında lığımızdan dolayı sofralık kayısının da başkentiyiz. Bu ilçede bir diğer ana ürün olan zeytin ve zeytinyağı var. Dünyada ve Türkiye’de ilaçsız zeytinin üretildiği, asidi sıfır noktasına yaklaşan Türkiye’de tek zeytin ve zeytinyağının olduğu ilçeyiz. Bu farkındalığımızdan dolayı biz Türkiye de zeytinin hem başkentiyiz hem de anavatanıyız” dedi. (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA