Eğitim alan girişimci oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim alan girişimci oldu!


 

Mersin’de KOSGEB eğitimine katılan girişimcilerin yüzde 10’u iş yeri açtı!

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin KOSGEB işbirliğinde 7-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenen, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri sona erdi. Eğitime katılan 30 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, Mersin KOSGEB Müdürü Danyal Peker,   MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekilleri İsmet Sökün ve Hacı İbrahim Bilir, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Çağatay Güneş ve Murat Yüksekbaş ile TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Arda Balkış ve girişimci adayları katıldı.

 

KOSGEB’TEN GİRİŞİMCİYE 50 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ DESTEK

Törende konuşan Mersin KOSGEB Müdürü Danyal Peker, Mersin’de KOSGEB eğitime katılan girişimcilerin yüzde 10’unun iş yeri açtığını belirtti. 2016 yılında girişimcilik desteklerini 50 bin TL geri ödemesiz ve 100 bin TL geri ödemeli hale getirdiklerinin bildiren Peker, bu yılki girişimci sayısının ise bin 500’ün üzerinde olduğunu kaydetti. Geçen sene desteklenen kurum sayında da artış olduğuna değinen Peker, “Bu iyi bir gelişme. Girişimcilik konusunda duyarlılık oluşmuş durumda. Girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak görülmesi bizim açımızdan önemli bir nokta” dedi. Açılan yeni iş yerlerinin sürdürebilir olması ve büyüyerek daha yüksek noktalara gitmesi gerektiğinin altını çizen Peker, KOSGEB olarak var olan iş yerlerinin kapasitelerini arttırmak ve bölgesel rekabeti ulusal seviyeye yükseltmek için çalıştıklarını belirtti. Peker, “Önünüzde önemli ve zorlu bir yol var. Bu yolda başarı elde ettikçe istihdam sayınızı da arttıracaksınız. Bu da hem bizim hem de ülkemiz için önemli bir katkı. Sizlere bu yolda başarılar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Sertifika alan tüm girişimcileri tebrik eden MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, girişimcilerin dürüst, sözünün eri ve çalışkan olması gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda girişimciliğin öneminin giderek arttığını belirten TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper ise, sertifika alan kursiyerler arasında Fikir Otobüsü Projesi’nde yer alan genç girişimcilerin de olduğunu belirtti. Girişimcilere cesaretli olmaları konusunda tavsiyede bulunan Kiper, girişimcilerin birçoğunun iş yeri açmasının sevindirici bir haber olduğunu kaydetti.

Sertifika töreni, toplu fotoğrafın ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA