Mersin’de yeni bir Avrupa Kupası heyecanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de yeni bir Avrupa Kupası heyecanı!


 

Geçtiğimiz hafta sonu büyük bir başarıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı geride bırakan Mersin’de 5 Haziran Pazar günü de bir başka heyecan yaşanacak: Avrupa 10 Bin Metre Kupası.

ALİ ŞANLI

Türkiye ile birlikte 11 ülkenin yarışacağı Avrupa 10 Bin Metre Kupası, 5 Haziran Pazar akşamı Mersin Yenişehir Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleşecek. Hazırlıkların son aşamaya geldiği şampiyonada toplam 50 atlet yarışacak.

Olimpiyat öncesinde Avrupalı mesafeciler için önemli bir durak olan Mersin’deki 10 Bin Metre Avrupa Kupası’nda Türkiye’den 8 atlet yarışacak. Bu kupayı daha önce üç kez kazanan, ayrıca aynı mesafede Avrupa şampiyonluğu da bulunan Polat Kemboi Arıkan, 1 Mayıs’ta Rio barajını geçtiği pistte dördüncü Avrupa Kupası zaferini hedefliyor. Polat ile birlikte Kemal Koyuncu, 2008 yılının şampiyonu Mert Girmalegesse, Onur Aras ve Ramazan Karagöz de Türkiye’yi takımlar sıralamasında zirveye çıkarmak için mücadele verecek.

Kadınlarda ise geçen yılın şampiyonu Etiyopya kökenli İspanyol Trihas Gebre’nin en önemli rakibi Esma Aydemir olacak. Rotterdam Maratonu’nda Olimpiyat barajı geçen Aydemir, Kenya kampının ardından Mersin’de altın adayları arasında yer alıyor. Aydemir madalya alırsa bu kupada Elvan Abeylegesse’den sonra podyuma çıkan ikinci Ay-yıldızlı kadın atlet olacak.

Avrupa maraton şampiyonu İtalyan Daniele Meucci, Avrupa Kros eski şampiyonu İspanyol Alemayehu Bezabeh gibi isimlerin katılacağı şampiyona, 5 Haziran Pazar günü saat 18:00’de başlayacak. Elit erkekler ve elit kadınlardaki iki yarış, TRT ekranlarından seyirciyle buluşacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA