Vazgeçtiniz mi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vazgeçtiniz mi?


 

Çevre Bakanlığı’nın, Mersin-Anamur arasında planlanan bir termik santral olmadığını açıklaması üzerine, gözler; Silifke’de Akdere Termik Santrali için çalışma yürüten Eren Holding’e çevrildi.

Haber Merkezi

 

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, yaptığı yazılı açıklama ile Eren Holdig’e seslendi.

Eyce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na; Silifke-Anamur bölgesi arasında bakanlıkça planlanmış veya onaylanmış herhangi bir termik santral projesi olup olmadığını ve yine Akdere Maden İşletmeciği Klinker Üretimi ve Çimento Öğütme Paketleme Tesisi ile Mersin Eren Termik Santrali Projesi’ne onay verilip verilmediğini sordu.

 

BAKANLIK: SİLİFKE-ANAMUR ARASINDA TERMİK SANTRAL YOK

Bakanlığın Eyce’ye cevabı ise Eren Holding’in Akdere’de termik santral kurma projesinden vazgeçtiği ve Silifke-Anamur arasında da termik santral kurulumu için bakanlığa başvuru olmadığı yönünde oldu.

Bakanlıkça Arslan Eyce’ye gönderilen yazıda; “Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılması planlanan Mersin Eren Termik Santrali (METES2X 660MWe/3.550 MWT) ve kül depolama alanı projesi ile ilgili olarak proje sahibinin 5/ 5/2016 tarih yazısı ile projeden vazgeçildiğini bakanlığa  bildirmesine mutakip 18/5/2016 tarihli ve 8347 sayılı yazımız ile Mersin Eren Termik santrali projesinin ÇED süresi bakanlıkça sonlandırıldı…” denildi.

 

EREN HOLDİNG SAHİBİ AHMET EREN AÇIKLASIN

Bu açıklamaların üzerine Eyce yaptığı yazılı basın açıklaması ile “Silifke’nin tarım, turizm, balıkçılık,yanında en önemlisi insan sağlığı  açısından sevindirici gibi bir umuda kapılsak da, termik santral sürecinin gölgesinin üstümüzde devam edeceği korkusu sürmektedir.

Eren Holding’in Akdere’ye kurmayı planladığı termik santralden vazgeçtiği söyleniyor. O zaman Eren Holding sahibi Ahmet Eren’in de, Akdere Termik santralinden vazgeçtiklerini açıklamasını bekliyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA