Sanayideki meslek liseliler sergi açtı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sanayideki meslek liseliler sergi açtı!


 

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Üreten Gençlik Proje ve Ürün Sergisi” açtı.

Haber Merkezi

Açılışa; Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, yönetim kurulu üyeleri, işadamları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gıda Teknolojileri, Elektrik Elektronik, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekan Tasarımı dallarında eğitim gören öğrenciler yıl boyu atölyelerde ürettikleri el emeği ürünleri ve projeleri sergiledi.

Sergi açılışında konuşan Vali Çakacak; “Çocuklarımız bu ve benzer organizasyonlarda hayal ettiklerini projeye dönüştürüyor. İnsanlar hayal ettikleri ölçüde yaşar; hayal etmek oldukça önemlidir. Ama hayal edilenlerin geçekleştirilmesi de bir o kadar önemlidir. Bütün öğrencilerimizi en içten dileklerimle kutluyor, hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürmeye devam etmelerini öneriyorum. Bizler onlara güveniyor ve inanıyoruz. Eğitim bizim için her şeyden önemlidir. Çünkü ekonomik ve sosyal gelişme başta olmak üzere, her türlü gelişmenin ve kalkınmanın temeli eğitimdir. Bizler çocuklarımıza iyi eğitim vererek geleceğe hazırlarsak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmış oluruz. Burada okuyan öğrencilerimiz organize sanayi bölgesi içerisinde iş dünyasıyla iç içe, hem teknik hem de mesleki eğitim alıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her geçen gün gelişen ve büyüyen bir devletiz. Özellikle ülkemizde ara elemana duyulan ihtiyaç göz önünde bulundurulduğunda bu ve benzeri okullarda eğitim gören öğrencilerimizin ileride ne kadar önemli rol oynayacağı apaçık ortadadır” şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Vali Çakacak ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Çakacak, sergilenen her projeyle yakında ilgilendi ve öğrencilerden bilgi aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA