Geleceğin tiyatrocularına ödül | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Geleceğin tiyatrocularına ödül


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Liseler Arası Tiyatro Şenliği sona erdi. Şenlik sonunda, geleceğin tiyatrocuları lise öğrencilerine ödül verildi.

Haber Merkezi

 

Bu yıl ikicisi düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Şenliği, Mersin genelinde 14 okulun tiyatro oyunlarını sergilemesiyle 16-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. Her gün bir okulun hazırladığı oyunun sahnelendiği Mersin Liseler Arası Tiyatro Şenliği’nin sonunda ödül töreni düzenlendi. Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Ödül dağıtımı öncesinde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi tarafından “Bugün Git Yarın Gel” adlı oyun sahnelendi.

14 okuldan toplamda 231 öğrencinin katıldığı Tiyatro Şenliği’nde, , jüri tarafından değerlendirilen öğrencilerin performansları ödüllendirildi. Uzun süre tiyatro çalışması yapan bir öğretmene Emek Ödülü, Tiyatroda Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü ve Grup İçinde Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü olmak üzere 3 dalda ödüller sahiplerini buldu. Başarılı öğrenciler, Şehir Tiyatrosu oyuncu ve yönetmenlerinden oluşan gurubun verdiği puan ortalamasının yüzde 50’si, oyunu yöneten öğretmenin verdiği puanın yüzde 25’i ve izleyicilerin verdiği puanın yüzde 25’i toplanarak belirlendi.

Törende, Emek Ödülü İçel Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Servet Hasan Kuş’a verildi. Tiyatroda Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü ise Akdeniz 75. Yıl Fen Lisesi’nden Leman Cura, Yenişehir Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nden Tülay Mecitoğlu ve Betül Bolacılı’ya, Toroslar H. Okan Merzeci Anadolu Lisesi’nden Ümit Güngör’e, Yenişehir Özel Yaşam Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Mahmut Can Çekiç’e ve Toroslar Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi Yakup Erkal’a verildi. 15 öğrenci ise Grup İçinde Gelecek Vaat Eden Yıldızlar Ödülü’ne layık görüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA