Akkuyu inşaatı 2018’de başlayabilir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu inşaatı 2018’de başlayabilir!


 

Akkuyu Nükleer AŞ’nin Hukuki ve Kurumsal İlişkiler Direktörü İlya Smirnov, “Rosatom, Akkuyu NGS’de inşaat aşamasının 2018’de başlamasını öngörüyor” dedi.

Haber Merkezi

 

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen, Atomexpo 2016 Fuarı'nda konuşan Smirnov, Rus şirketi Rosatom'un, Mersin Akkuyu'da yapılacak Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatına 2018'de başlayacağını tahmin ettiğini belirtti.

Akkuyu NGS'nin inşaat lisansı için gereken başvuruları yaptıklarını ve 2018'e kadar gerekli izinleri almayı beklediklerini ifade eden Smirnov, "Elektrik üretim lisansının da bu yıl ağustos ayında alınmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Smirnov, Akkuyu NGS'de ilk ünitenin 2023'te devreye alınmasının planlandığını, tüm santralin ise 2026'da hazır hale geleceğini ve santralin 2083'e kadar devrede kalacağının öngörüldüğünü aktardı.

Türkiye, Rusya ile Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'ne ilişkin ilk anlaşmayı, 2010 yılında imzaladı. Santral toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip dört reaktörden oluşacak.

Son dönemde düşen petrol ve doğalgaz fiyatları, Rus ekonomisini olumsuz etkilemiş, oluşan finansman sıkıntısı, Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasıyla ilgili soru işaretleri yaratmıştı. Akkuyu NGS'nin hisselerinin yüzde 49'unun satışa çıkarılacağı belirtilmişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA