Tarsus’tan sanatçılara mobbing sürgünü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’tan sanatçılara mobbing sürgünü!


 

Tarsus Belediyesi’nin CHP’li yönetimi tasarruf tedbirleri bahanesiyle geçici olarak faaliyetlerini durduğu Şehir Tiyatrosu’nun 9 tiyatro sanatçısını; köpek barınağı, çay ocağı, park bahçeler gibi birimlere sürerek mobbing yapmasına Oyuncular Sendikasından tepki geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’li belediyelere yönelik liyakatsiz kadrolaşmalar tepki çeken uygulamaları tepki çekerken, sürgün ve mobbingler ile işten çıkarmalar ise kesintisiz devam ediyor. Son olarak CHP’li Başkan Ali Boltaç yönetimindeki Tarsus Belediyesi’nde Şehir Tiyatrosu’nun faaliyetleri tasarruf tedbirleri bahanesiyle 1 Nisan’da geçici olarak durduruldu. Kapatma kararı ile 9 tiyatro sanatçısını; köpek barınağı, çay ocağı, park bahçeler gibi birimlere sürerek mobbing yapmasına Oyuncular Sendikasından tepki geldi.

 

ŞEHİR TİYATROSUNUN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Yazılı bir açıklama yapan sendika, “Faaliyetleri durdurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu sürecinde yaşananlar tarafımızca incelenmiş olup, meslektaşlarımızla bir araya gelerek durum değerlendirilmesi yapılmıştır. 20 Mayıs 2024 itibariyle meslektaşlarımız, Tiyatro Müdürlüğü dışında başka birimlerde görevlendirilmiştir. Aşağıda paylaştığımız, arkadaşlarımızın yeni görev yerlerini tüm kamuoyunun dikkatle incelemesini rica ediyoruz.

 

GENEL SANAT YÖNETMENİ VETERİNERLİK MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

2024 Yılında Türkiye'de Kültür-Sanat Yönetimi! Oyuncular: Gelirler Müdürlüğü - Çay Ocağı Yardımcı Personel, Yazı İşleri Müdürlüğü -Nikah Salonu Personeli, Kadın Konuk Evi- Personel, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü- Karşılama Personeli, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü- Odacı ve Kütüphane Müdürlüğü- Personel.

Genel sanat yönetmeni Veterinerlik Müdürlüğü Köpek Bakım ve Islah Evine, kalem personeli Park ve Bahçeler Müdürlüğüne, teşrifat personeli ise Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü- Yeni Dünya Toplama Görevine atandı.

 

OKLAR NEDEN İLK OLARAK KÜLTÜR SANATA YÖNELİYOR?

Kültür-sanat faaliyetlerinin bir ülkeye ve topluma olan katkısı sadece ekonomik çıktılarla ölçülemez. Sanatsal faaliyetlerin kattığı değerler ekonominin çok ötesinde bir öneme sahiptir. Ülkemizde hiçbir zaman yeterli desteği göremeyen kültür-sanat alanı yaşanan her krizde, her toplumsal olayda ilk gözden çıkarılan alandır. Ülkemizde asgari bir desteği ve yatırımı dahi göremiyorken, nasıl oluyor da her olay ve durum karşısında oklar ilk olarak kültür-sanat alanına yöneliyor? Bunun nedeni nedir?

 

“TARSUS BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ YENİ GÖREV YERLERİ ÜLKEMİZDEKİ YÖNETİM ANLAYIŞINI AÇIKÇA GÖSTERMEKTEDİR”

Çünkü; Tüm dünyada kültür-sanat yönetimine ilişkin çok iyi örnekler söz konusuyken, 2024 yılı Türkiye'sinde kültür-sanat hala yönetilememekte ve uygulanabilir politikalar geliştirilememektedir. Yapılan yüzlerce çalıştay, toplantı, taslak yasal düzenlemeler bir rapor olarak raflarda kalmıştır. Genel devlet politikasından, yerel yönetimlere ve özel sektöre uzanan kusurlu, yanlış ve çağ dışı uygulamalar söz konusudur.

Tarsus Şehir Tiyatrosu'nda yaşananlar da bunun en önemli göstergesidir. Türkiye'de kültür-sanat alanının nasıl yönetildiğine dair derin bir tartışma vermeye dahi gerek kalmamıştır. Mesleği oyunculuk olan arkadaşlarımızın, Tarsus Belediyesi bünyesindeki yeni görev yerleri ülkemizdeki yönetim anlayışını açıkça göstermektedir!

Tarsus Belediye Başkanı, tiyatronun kapatılmadığını ve bunun geçici bir durum olduğunu belirten bir açıklama yapmıştır. Oyuncular Sendikası olarak bu süreci yakından takip edeceğimizi ve her aşamada meslektaşlarımızın yanında olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz” denildi.

 

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU HAKKINDA

2019 yılından bu yana onlarca oyunu tiyatroseverlerle buluşturan Tarsus Şehir Tiyatrosu, belediye başkanının değişmesiyle faaliyetlerini durdururken 5 yıldır faaliyetlerini sürdüren tiyatro, ‘Ezop’, ‘Çirkin’, ‘Çehov Vodvil’, ‘Neden’, ‘Masal Gülleri’ oyunlarıyla 236 kez sahne aldı. Pandemiye rağmen sahnelerini kapatmayan Tarsus Şehir Tiyatrosu ülkenin dört bir yanından özel ve şehir tiyatrolarını sahnesinde ağırladı.

Farklı yaş gruplarında çocuk ve gençlere Drama, Tiyatro ve Konservatuar Hazırlık Kursları düzenleyerek 500 kişiye hizmet verdi. Kurulduğu günden beri ulaştığı toplam seyirci sayısı 34 bin 200 kişi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA