Toroslar’a; meyve kurutma fabrikası müjdesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’a; meyve kurutma fabrikası müjdesi


 

Tarımsal ve kırsal kalkınmaya destek sözü veren Başkan Yıldız’dan Toroslar’a; meyve kurutma fabrikası müjdesi geldi.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız; ilçenin köy statüsündeki mahalleleri ziyaret ederek, tarımı ve hayvancılığı ekonomik değere dönüştürecek çalışmalarını anlattı, yeni kırsal kalkınma planını açıkladı.

Belediye bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kuran Başkan Yıldız, hafta sonu Kaşlı, Doruklu, Dalakderesi, Korucular ve Kerimler Mahalleleri’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

“Toroslarda yıllardır tarım konuşulmuş, ancak sonuç alınmamış. Artık konuşma zamanı değil, iş yapma zamanı” diyen Başkan Yıldız; “İlçemizde tarımı modernleştirip geliştirerek verimi arttırmak adına işin muhataplarıyla ortak akıl oluşturacağız. Başta Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası olmak üzere bütün paydaşlarla süreci yürüteceğiz” dedi.

Yaylalarda mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Yıldız’a Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz ile Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürü Sinan Taylan Berk de eşlik etti.

Toroslar’ın bereketli topraklarında yetişen ürünlerin işlenip üreticilerin, çiftçilerin kazancını artırmak amacıyla ortak tarım alanları oluşturacaklarını belirten Başkan Yıldız, bu konuda Meyve Kurutma Fabrikası ile ilgili bir takım hazırlıklar ve araştırmalar yaptıklarını da söyledi.

 

“TARIM VE HAYVANCILIK GERÇEKTEN MEMLEKET MESELESİ”

Vatandaşlarla sohbet ederek, hayata geçirecekleri çalışmaları anlatan Başkan Yıldız, 1 Nisan itibariyle Toroslar’da yaşayan 350 bin yurttaşın her birinin eşit ve adil hizmet alacağını kaydederek; “Tarım ve hayvancılık meselesinin, gerçekten memleket meselesi olduğunu düşünüyoruz. Dünya hızla bir gıda krizine doğru sürükleniyor. Ülkemiz, kentimiz ve ilçemiz de gıda krizinin bir parçası olmaya başladı. Etin 700 TL, peynirin 500 TL olduğu bu ülkede et ve peynir almak artık bir lüks oldu. Tarım, desteklenmesi ve teşvik edilmesi gereken bir alan” diye konuştu.

“Seçim öncesi söylediğimiz tarımsal destek konusunda samimiyiz. Neler yapabileceğimizi ve gücümüzün neye yeteceğini görmemiz lazım” diyen Başkan Yıldız; “Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu tarımsal desteklere ek olarak biz de Toroslar Belediyesi olarak neler yapabileceğimizi konuşmak için geldik. Tarımsal Hizmetler Müdürümüz de köylerimizi sürekli ziyaret edip sizlerle irtibatta bulunacak ve değerlendirmeler yapacak. Tarımın kalkınması ve köylerimizin kendi yaşadığı alanlarda geçimlerini devam ettirmeleri bizim birincil önceliklerimizden bir tanesidir. Yanlış eğitim ve yanlış tarım politikalarından dolayı insanlar, köylerdeki üretim alanlarından koparılıp kentlere doğru yığıldı.  Merkezde yoğun bir işsizlik oluştu. Bu konuda ortak fikir geliştirmemiz lazım. Her bir yurttaşımız bizim için kıymetli” şeklinde konuştu.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz da Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a teşekkür ederek, Toroslar’ın tarım değerini öne çıkaracak bir belediye başkanı ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Oda Başkanı Yılmaz; “Geçtiğimiz beş yılda belediye başkanımız ile görüşemedim ve bir araya gelemedim. Belediye Başkanımız Abdurrahman Yıldız’ın ise bizimle bu köylere gelmesi çok önemli. Başkanımız tarımı ve üreticiyi önemsiyor demektir” ifadelerini kullandı.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA