Yoğurt Pazarı Parkı yenileniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yoğurt Pazarı Parkı yenileniyor


 

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent merkezinin simge alanlarından biri olan Yoğurt Pazarı Parkını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında parkın mobilyaları bakımdan geçirildi, elektrik ve su tesisatları yenilenen süs havuzu da yeniden çalıştırıldı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bahar ve yaz aylarında yurttaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan park ve yeşil alanlarının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak merkez Camişerif Mahallesinde bulunan Yoğurt Pazarı Parkının yenilemesini gerçekleştirdi. Kent merkezinin simge alanlarından biri olan Yoğurt Pazarı Parkında kullanım ömrünü tamamlamış olan kent mobilyalarının bakım-onarımını yapan ekipler, kurumuş çalı türü bitki ve çiçekleri de kaldırdı. Toprak zeminin tesviyesi yapıldıktan sonra Cezayir Menekşesi (Vinca Major) türü bitkilerle bezendi. Parkın Palmiye ve İsrail Kauçuğu türü ağaçları budandı, kauçuk ağaçlarının altına gölgede yetişebilen Kaya Sarmaşığı dikimi yapıldı. Parkta bulunan süs havuzunun etrafı ise iri yapraklı Canna bitkisiyle süslendi.

 

“TÜM PARKLARIMIZI YENİLİYORUZ”

Yoğurt Pazarı Parkının içinde bulunan ve traverten görünümünde olan süs havuzu, gerekli bakımların yapılmasının ardından çalıştırıldı. Havuzun iç kısımdaki çatlak kısımları dolgu malzemesi ile kapatılırken, elektrik ve su tesisatı da tamamen yenilenerek güvenli hale getirildi ve halkın hizmetine sunuldu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, İlçe genelinde tüm park ve yeşil alanların bakım-onarım çalışmalarının belirlenen program çerçevesinde devam edeceğini belirtti. Yoğurt Pazarı Parkı gibi yoğun kullanılan alanları öncelikli olarak ele aldıklarını ifade eden Eş Başkan Yardımcısı Gençtarih Cebe, “Çok geniş bir alanda 170’e yakın parkımızın düzenli olarak temizlik ve bakım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda eskiyen, kullanım ömrünü tamamlayan parklarımızda da gerekli revizyon çalışmalarını yapıyoruz. Kent merkezinde bulunan bu parkımız ile hareketli ve yoğun kullanılan diğer parklarımız başta olmak üzere, belirlediğimiz program çerçevesinde bakım onarım çalışmalarımıza yaz aylarında da devam edeceğiz. Kentimizin bu nefes alan noktalarına gereken hassasiyeti göstermeyi sürdüreceğiz. Yurttaşlarımızın da yenilenen parklarımıza aynı duyarlılıkla sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA