İlahiyat fakültesinde mezuniyet töreni coşkusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlahiyat fakültesinde mezuniyet töreni coşkusu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mersin Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, Memursen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Eğitim Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şube Başkanı Dr. Ömer Özbilen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi eski başkanı Mustafa Erim, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları, idari personeler, mezunlar ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından törende İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Muzaffer İnneci tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Tören, açış konuşmaları ile devam etti.

 

Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ilk dersini vermesi için plânlamanın yapıldığını fakat o dönemki yoğunluğundan Fakültenin son dersini vermesinin nasip olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Buradaki varlığınız bir duadır. Bugün Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezun öğrencilerinin mezuniyet töreninde bulunuyoruz. Bu mezuniyet töreni aynı zamanda büyük bir duadır. Bu duayı 1 yıldır okullarından mahrum bırakılan, okulları bombalanan ama sokaktan bütün dünyaya öğretmenlik yapan Gazze'deki bütün öğrencilere ithaf ediyoruz. Cenab-ı Hak kabul eylesin" dedi.

 

17. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ, "MELEKLER KANATLARINI İLİM TALEBESİ İÇİN AÇARLAR"

İlim hayatının çok önemli noktasına gelen mezun öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Hayatınızın çok önemli bir evresini geride bırakacaksınız. Bu evre 4 sene önce burada başlamadı aslında. Annenizin kucağında, baba ocağında başladı. Sonra ilkokul, ortaokul, üniversite derken zor süreçlerden geçtiniz. Bugün üniversite hayatınızın sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Bundan sonrası daha önemli. Siz bir anahtar aldınız. İlim, fikir, düşünce, değer ve ahlâk sarayına girebilmek için, Allah'ın hem yazılı kitabını hem de kâinat kitabını doğru okuyabilmek için bir anahtar bu. Tam da bundan sonra ilim tahsis etmeye başlayacaksınız. İlim talebesi olmayı sürdürürseniz Allah size çok daha büyük kapılar açacaktır. İlk tavsiyem, asla ilmin peşini bırakmayın. Ben oldum dediğinizde cahil kalırsınız. Kendinizi şundan asla mahrum bırakmayın. Dünyanın hiçbir edebiyatında; ilmi tecbil eden, ilmi yücelten, sevgili Peygamberimizin ifadeleri kadar güçlü bir ifade yoktur. İlim talebesini överken Peygamberimiz şöyle der; "Melekler kanatlarını ilim talebesi için açarlar.’ Benim bir diğer tavsiyem; meleklerin kanatlarından düşmeyin. Hayatınız boyunca ilmin peşini bırakmayın. Bir diğer tavsiyem; hedefinize daima âlim olmayı koyun. Bizim ilim, âlim ve âlem tasavvurumuz aynıdır. Aynı kökten gelir bu kavramlar. Bir âlim, bir âlemdir. Âlim olabilmek içim âleme seslenmek lâzım gelir. Bir sonraki tavsiyem ise âleme hitap edebilmeniz için iyi bir okuma yapmanız gerekir. İyi okumaktan kastım; sadece belirli bir alandaki kitapları okumayın. 3 kitabı birlikte okuyun. Biri Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim, biri Allah'ın diğer bir kitabı insan, biri de Allah'ın büyük kitabı kâinat." ifadelerini kullandı.

 

Malûmat denizinde bizi cahil bırakan bir dünyada yaşadığımızı belirten 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son olarak; "Bilgi artık verilere dönüştü. Bu verilerle biz besleniyoruz. Malûmatımız çoğaldıkça ilmimiz azalıyor. İlmimiz çoğaldıkça ahlâkımız azalıyor. Halbuki Allah'ın kitabı böyle dememişti. Yüce Rabbimiz kitabında; ilmi sadece bir malûmat olarak değil, değer yüklü ahlâk ve sorumluluk getiren bir değerler manzumesi olarak kabul etmiştir." diyerek mezun öğrencilerimizin ailelerine ve hocalarına da teşekkür etti.

 

Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, "Gittiğiniz Her Yerde İslam'ın İyilik ve İyimserlik Olduğunu Hiç Unutmadan, Yetimi ve Yoksulu Gözeten, Öksüzlerin Başını Okşayan, Dini Bu Boyutuyla İnsanlığa ve Topluma Yaşayarak Anlatan Bireyler Olmanız Biz Hocalarınız Olarak En Büyük Dileğimizdir."dedi.

 

Bugün bir açılış konuşması hazırlamadığını, kürsünün bugün mezun öğrencilere ait olduğunu belirten 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in mezuniyet törenine katılmasının verdiği gururu yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan; “Mezun öğrencilerimiz yeni bir umut arayanlar için gerçek bir umudun taşıyıcıları olacaklardır. İnancımız, güvenimiz, çabamız bunun içindir. Filistin meselesi bizim öğretmenimiz oldu. Tüm dünya Müslümanlarının öğretmeni oldu. Ama sadece biz Müslümanların öğretmeni olmadı. Dünyadaki bütün halkların, bütün ezilmişlerin, kendilerini gelişmiş ülke olarak adlandırılan yerlerdeki o mazlum insanların, gençlerin ve hepsinin uyanışına vesile olan gönülden gelen bir direnişin de başlatıcısı oldu. Dünya artık, inşallah 7 Ekim tarihinden önceki dünya olmayacak. Yalanların, sahteliklerin, sahte özgürlüklerin, sahte insan haklarının bittiği, hakikatin, gerçek bilginin, iyi insan olmanın nedenleri üzerinde daha sorgulayıcı bir nesil geliyor. Sadece bizde değil tüm dünyada." dedi.

 

Mezun öğrencileri ailelerine de seslenen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, "Böyle pırıl pırıl çocuklar yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Benim mezun öğrencilerimize son tavsiyem, gittiğiniz her yerde İslam'ın iyilik ve iyimserlik olduğunu hiç unutmadan, yetimi ve yoksulu gözeten, öksüzlerin başını okşayan, dini bu boyutuyla insanlığa ve topluma yaşayarak anlatan bireyler olmanız biz hocalarınız olarak en büyük dileğimizdir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." ifadelerini kullandı.

 

Mezunlar adına konuşan İlahiyat Fakültesi birincisi Hayrunnisa Can, "Hepimiz farklı farklı hikâyelerden oluşuyoruz. Beni buraya getiren hikâyeden bahsetmek istiyorum" diyerek başladığı konuşmasında oldukça duygulu anlar yaşandı. Hayrunnisa Can, konuşmasını ailesine ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ederek noktaladı.

 

Sanatçı Bayram Bilge Tokel'in sazıyla gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından dereceye giren mezunlara temsili diplomaları, plâketleri ve ödülleri takdim edildi. Fakülte birincisi Hayrunnisa Can’a temsili diploması, plâketi ve ödülü 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından verildi. Fakülte ikincisi Güldenur Gültekin'e temsili diploma, plâket ve ödülü Mersin Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci'nin takdim etmesinin ardından Fakülte üçüncüsü Zeliha Türüt'e temsili diploması, plâketi ve ödülü Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan tarafından verildi.

 

Ödül töreninin bitiminde Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e hediyesini takdim etti. Sanatçı Bayram Bilge Tokel'e hediyesini ise Memursen Mersin İl Başkanı Abdullah Çelik verdi.

 

Protokolün toplu fotoğraf çekiminin ardından tören; İlahiyat Fakültesinin düzenlediği ve içinde şiir dinletilerinin, Filistin dansının, video gösterilerinin olduğu etkinliklerle devam etti.

 

İlahiyat Fakültesinde mezun olan öğrencilere verilen temsili diploma ve plâket takdiminin ardından tören; İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Uyanık tarafından okunan mezuniyet duası ve hemen ardından protokolün ve mezun öğrencilerimizin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA