Mersin iş dünyası örnek alsın | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin iş dünyası örnek alsın


 

Kuruluşunun 91’inci yılını kutlayan MİY sahipsizlik ve maddi sıkıntılar nedeniyle küme düşerken, Süper Lig’e yükselen Alanya’ya işadamı Tamer Yalçın’ın 3,5 dönüm arazi bağışlaması, “Mersin iş dünyası örnek alsın” dedirtti!

ALİ ŞANLI

1925 yılında kurulmasına rağmen tek bir dikili taşı olmayan Mersin İdman Yurdu, her dönem yalnızları oynadı. Seçim dönemlerinde oy kapısı olarak kullanılan, adını duyurmak isteyen iş adamların oyuncağı olan, belediye başkanlarının da fazla destek vermediği Mersin, özellikle bu dönem büyük sıkıntı yaşadı. Kentte bir çok spor sever; ‘Mersin İdman Yurdu nasıl kurtulur?’ sorusunu yanıt ararken Mersin’den yaklaşık 5 saat uzaklıktaki Alanya’dan tokat gibi bir haber geldi.

 

3,5 DÖNÜM ARAZİ BAĞIŞLADI

Alanya'nın önde gelen iş adamlarından Tamer Yalçın, Süper Lig'e yükselen Multigroup Alanyaspor Kulübü'ne 3,5 dönüm arazi bağışladı.

İş adamı Tamer Yalçın, Multigroup Alanyaspor'un şampiyon olmasından dolayı duyduğu mutluluğu tarif edemediğini söyledi. Bunun çok büyük bir başarı olduğunu belirten Yalçın, "Takımın Süper Lig'de kalıcı olması için herkesin elinden gelenin fazlasını yapması gerekir. Multigroup Alanyaspor'un, Alanya'nın marka değerini artıracak olan Süper Lig'de kalıcı olabilmesi için her türlü desteğin verilmesi gerekiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nu kutluyorum. Elde edilen bu başarının ve değerin kıymetinin bilinmesi gerekiyor" dedi.

Yalçın, Alara Çayı'nın kenarındaki turizm alanında yer alan 150 bin TL değerindeki 3,5 dönüm arazisinin tapusunu kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu'na teslim etti.

 

ŞAMPİYONLUK PRİMİ KAMPANYASI

Başkan Çavuşoğlu da bu jestinden dolayı Yalçın'a teşekkür ederek, "Şehir bu noktada Alanyaspor için elinden geleni yapmalı. Kulübün borçları ve şampiyonluk primleri 5 milyon TL'yi buluyor. Bunun tamamı şehir tarafından karşılanması gerekir. Federasyondan gelecek maddi kaynağı Süper Lig için kullanmalıyız. Eğer Süper Lig'de kalıcı olmak istiyorsak geçmişe dönüm borçların bir kampanya çerçevesinde ödenmesi gerekir. Bu miktarın 600 bin TL'lik kısmı bakan Çavuşoğlu tarafından kulübe gönderildi. 500 bin TL'sini de Büyükşehir Belediye Başkanı Türel gönderecek. Şehirde şampiyonluk primi kampanyası başlattık. Bu kampanya doğrultusunda herkesten destek bekliyoruz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA