Emekliler: ‘açlığa ve sefalete hayır’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekliler: ‘açlığa ve sefalete hayır’


 

Haber Merkezi

 

Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi tarafından “Açlığa ve Sefalete Hayır” mitingi gerçekleştirildi. Kurtuluş Meydanı'nda toplanan katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü ve burada bir miting düzenledi.

Mitinge; Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Durmaz ve Meclis Üyeleri, Tüm Emeklilerin Sendikası şubelerinden Mersin, Mezitli, Mut, Toroslar, İskenderun, Düziçi, Gaziantep, Kayseri ve Adana, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ayşegül Butcher, ÇYDD Tarsus Başkanı Ferda Aras, Mezitli Cem Evi, Tarsus Emekliler Meclisi, Tarsus Halk Evi, DEM Partisi Tarsus Şubesi, CHP Tarsus Şubesi, Eğitim İş Tarsus Şubesi, Emek Partisi Tarsus Şubesi, Türkiye İşçi Partisi Tarsus Şubesi, Sol Parti Tarsus Şubesi, Türkiye Komünist Partisi Tarsus Şubesi ve diğer yerel temsilciler mitingde yer alarak destek verdi.

 

“ADİL BİR YAŞAM İSTİYORUZ”

Mitingde konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi Başkanı Hüseyin Pala, ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, yetkililere çözüm çağrısında bulundu. Pala, emeklilerin yaşadığı mali zorlukları vurgulayarak, iktidarın politikalarını eleştirdi ve adil bir yaşam talebinde bulundu.

Başkan Hüseyin Pala konuşmasında şunları söyledi: "Emekliler olarak artık öğretilmiş çaresizliğe hayır deme zamanı. Bugün burada dayanışma için toplandık. 10 milyon insan açlık sınırının yarısı kadar maaş alamazken, vicdansız bir iktidarla karşı karşıyayız. Emekliler olarak sesimizi duyurmak için mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Taleplerimizin karşılanması için demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz."

Mitingde ayrıca, bayram ikramiyelerinin artırılması, intibak yasasının çıkarılması ve sağlık hizmetlerine erişim kolaylığı gibi talepler de dile getirildi. Hüseyin Pala, tüm emeklilere çağrıda bulunarak, örgütlenmenin ve mücadelenin önemini vurguladı.

 


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA