Okçuluk Türkiye Şampiyonası Mersin’de yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okçuluk Türkiye Şampiyonası Mersin’de yapıldı


 

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen "Okul Sporları 2023-2024 sezonu Küçükler, Yıldızlar ve Gençler A-B Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası" sona erdi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan “Okul Sporları Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası” Mersin’in Erdemli ilçesindeki Atış Poligonu'nda yapıldı.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Okul Faaliyetleri biriminden sorumlu Veysel Durmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, Okçuluk Federasyonunun kısa zaman önce kurulmasına rağmen hızlı büyüdüğünü ve 20 binin üzerinde lisanslı sporcusunun bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin değişik 60 ilinden yaklaşık 650 öğrencinin katıldığı şampiyonaya ilginin beklenenin üzerinde olduğunu belirten Durmaz, federasyonun 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmasına izin verildiğini ifade ederek, ''O günden bugünü Türkiye'nin en hızlı gelişen ve büyüyen federasyonuyuz. Kurulduğumuzda ilk etapta tescilli 500-600 sporcu var iken şimdilerde 20 binlere dayanan bir nüfusa sahibiz. Bu anlamda bu durumdan mutluyuz gururluyuz. Sayıların artışı ile birlikte nitelik ve başarılarda ardından geliyor. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı kutluyorum'' dedi.

Gençlik ve Spor Erdemli ilçe Müdürü Ferhat Keskin ise, 60 ilden 650 sporcunun katılım sağladığını belirterek, geçen yıl ilkini düzenledikleri şampiyonanın bu yıl ikincisine ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasında bu tür etkinliklerin katkı sunduğunu belirten Keskin, ''Bu tür aktivitelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz'' diye belirtti.

 

KİMLER KAZANDI?

Şampiyonada Genç Erkek A bireysel sonucunda birinciliği Tokat Yılmaz Kayalar Fen Lisesi öğrencisi Semih Ege Ateş kazandı. Takım halinde ise birinciliği Samsun Akpınar Fen Lisesi elde etti. Genç kızlar B bireysel sonuçlarda birinciliği Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşe Hümeyra Koç elde etti. Takım halinde ise Ankara nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi elde etti.

Genç erkek B bireysel yarışlarında birinciliği Ankara Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Kerem Ahmedoğlu aldı. Takım halinde ise Konya Hacı Veysizade Anadolu İmam Hatip Lisesi elde etti.

Yarışlarda genç erkekler ve kızlar A ve B kategorisinde yarıştı. 60 ilden yaklaşık 650 sporcu katıldı. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve kupaları Türkiye Geleneksel Türk okçuluğu Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferhat Keskin ve Türkiye Geleneksel Türk okçuluğu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Mersin İl Temsilcisi Veysel Durmaz tarafından verildi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA