MEÜ’deki Gazze krizine Emniyet soruşturması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’deki Gazze krizine Emniyet soruşturması


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi mezuniyet töreninde Gazze’ye destek amacıyla pankart açmak isteyen öğrenciler engellenmiş, rahatsızlık duyan bir şahıs, "Başlarım Gazze’nizden. Neyin Gazze’si? Gazze’sinin Allah belasını versin ya!" ifadelerini kullanmıştı. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, tepkiler sonrası yazılı bir açıklama yaparak, olayla ilgili emniyetin inceleme başlattığını duyurdu.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Tarihin nadir kaydettiği bir insanlık suçu ve dram olan İsrail’in zulmüne Mersin Üniversitesi ailesi olarak karşı çıktığımızı ve İsrail'i şiddetle kınadığımızı her zaman ifade ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Son günlerde bazı medya kuruluşlarında yer alan ve mezuniyet törenimizde geçtiği iddia edilen Filistin konusundaki olaylar gerçeği yansıtmamakta olup, tamamen izlenme kaygısı ile oluşturulmuş ‘kurgulanmış’ haberlerden ibarettir. ‘Filistin pankartına izin verilmedi’ içerikli haberler, sorumlu yayıncılık anlayışı ile örtüşmemektedir.

Üniversitemiz Mezuniyet Komisyonu tarafından daha tören plânlaması aşamasında; mezunlar kortejinde sadece Filistin'e destek amaçlı pankarta izin verilebileceği, başka hiçbir pankartın alana alınmayacağı karara bağlanmıştır. Filistin'e destek amaçlı pankart açmak isteyen öğrenci grubu, kortej yürüyüşü öncesinde özel güvenlik ekibi tarafından taşıdıkları pankartların içeriğinin kontrol edilmesi amacıyla durdurulmuştur. Sonrasında bahse konu olan pankartın ‘Filistin’ temalı olduğu anlaşılınca, mezun öğrencilerimiz pankartları ile yürüyüşlerini gerçekleştirmişlerdir.

Törende yaşandığı iddia edilen olayla ilgili ham görüntüler ve üniversitenin Filistin'e verdiği desteği ortaya koyan daha önceki etkinliklere ilişkin görseller kamuoyunun takdirine sunulmuştur.

Ayrıca Gazze ile ilgili olumsuz ifadeler kullanan şahsın kimliğinin belirlenmesine yönelik çalışmalar Üniversitemiz ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından devam etmektedir.

Mersin Üniversitesi olarak tek amacımız; hakikatin ortaya konulması ve kamuoyunun dezenformasyona maruz bırakılmamasıdır” denildi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA