Sağlıkçılar yemin etti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlıkçılar yemin etti


 

Haber Merkezi 

 

Her yıl geleneksel olarak büyük bir coşku ve heyecan ile kutlanan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yemin Töreni, bu yıl Akdeniz Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Programa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Gül Bayram ve Öğr. Gör. İbrahim Duman ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri, idari personeli, mezun öğrencileri ve aileleri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın hep birlikte okunmasının ardından açış konuşmasına geçildi. "Bugün hem mutlu hem hüzünlüyüz. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 10 ili etkileyen asrın felaketi olarak adlandırılan depremde Ameliyathane Programı öğrencisi Kaan Özkan ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi Havva Özkan’ı kaybettik. Sevgili Kaan ve Havva, sizleri unutmadık ve unutmayacağız. Mekânınız cennet olsun." diyerek duygulu bir şekilde açış konuşmasına başlayan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, "Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2003 yılından bu yana bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir dünya üniversitesi olan Mersin Üniversitemizde eğitim ve öğretime devam etmektedir. Yedi programın bulunduğu Yüksekokulumuzda yaklaşık 1514 öğrenci öğrenim görmektedir. 641 öğrenci şu an mezun olmaya hazırlanmaktadır." dedi.

Yeni mezunlara "Değerli meslektaşlarım" diye seslenen Prof. Dr. Yılmaz, "Bilgi ve erdem ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara sadece mesleki ve teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz. Emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

“BUGÜN, EVLATLARINIZ İLE GURUR DUYMA ZAMANI”

Mezun öğrencilerin ailelerine de seslenen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz da, "Emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bütün akademik ve idari personelimiz ile onların kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, yaşamı seven ve yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde takdim ediyoruz. Bugün, evlatlarınız ile gurur duyma zamanı, evlatlarınızla ne kadar gururlansanız hakkınızdır. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Açış konuşmasında son olarak mezunlarımıza bazı tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Yılmaz, "Bugün öğrenciliğinizin son günü. Artık bizlerle mesai arkadaşısınız. Sağlık çalışanı olmak herhangi bir meslek sahibi olmaktan farklıdır. Yaşam tarzı olarak da benimsenmelidir. Kendinizi sürekli geliştirmelisiniz, çünkü öğrenme süreci sizlerin de bildiği gibi yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bu bağlamda Ulu Önder Atatürk’ün söylediği şu cümle çok manidardır. “Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur”. Bu ordunun askerleri olarak sizlerin dürüst, adil, vicdanlı, iyi bir insan, değer ve tutumlarınıza bağlı olacağınıza inancım tamdır. Böylece hoşgörülü, kendine güvenen, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olacaktır. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk ‘bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. Kıymetli öğrencilerimiz, Yüksekokulumuzun ve Üniversitemizin kapıları sizlere daima açıktır, bunu lütfen unutmayın. Yeni başlayacak yaşamınızda yolunuz açık, başarılarınız daim olsun." ifadelerini kullandı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz'ın açış konuşmasının ardından söz alan yüksekokulun başarılı öğrencilerinden Fatma Mümine Gökmen; kendisine emek verip bu günlere getiren hocalarına, ailelerine ve öğrenci arkadaşlarına bir teşekkür konuşması yaptı.

Açış konuşmalarının bitiminde bilimsel çalışmaları ve spor alanındaki başarıları nedeniyle ödül almaya hak kazanan öğrencilerimize teşekkür belgeleri verildi. TÜBİTAK 2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında "Emekli Evlerinde Yaşlılara Uygulanan Meşguliyet Terapisinin Yaşam Kalitesi, Yaşam Doyumu ve Mutluluk Üzerine Etkisi: Mersin Örneği" adlı projesi kabul edilen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Yaşlı Bakımı Programı öğrencisi Fikriye Sevim ve Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Yasemin Salkın'a ödüllerini Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz takdim etti.

Bir başka bilimsel çalışma ödülü ise Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından düzenlenen 8. Ulusal Tralli Travma Ralli'sinde üçüncülüğü kazanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Ebrar Alıcı, Sıla Abo, İbrahim Usta ve şeref Soylu ile öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Dr. Aysun Kazak Saltı, Öğr. Gör. İbrahim Duman ve Öğr. Gör. Serdar Ulak'a ödüllerini Diş Hekimliği Fakültemizin Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Tuğba Ertürk Avunduk ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özgür Özemre verdi.

Bilimsel çalışma ödüllerinin hak sahiplerine takdiminin ardından spor alanındaki başarıları nedeniyle ödül almaya hak kazananlar ise Kültür ve Spor Şenlikleri programında Kadın Öğrenci Basketbol kategorisinde birinci olan ve Erkek Öğrenci Futbol kategorisinde üçüncü olan öğrenciler oldu. Öğrencilere ödüllerimizin öğretim elemanlarımızca verilmesinin ardından Mesleki Yemin Töreni'ne geçildi. Mezun öğrencilere yeminlerini Tıp Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Oya Ögenler yaptırdı.

Yemin törenini yaptıran Prof. Dr. Oya Ögenler'e teşekkür belgesini Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz takdim etti.

Tören; öğrencilerin, önce Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ile toplu fotoğraf çekimi, ardından 10. Yıl Marşı eşliğinde coşkuyla kep fırlatmaları ile sona erdi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA