‘Çiftçi, sabit faizli kredinin esnetilmesi ile mağdur edildi’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Çiftçi, sabit faizli kredinin esnetilmesi ile mağdur edildi’


 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de çiftçilerin sesi oldu. Çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları ve hukuksuzca karşı karşıya kaldıkları yüksek faiz oranlarını bir kez daha dile getiren Milletvekili Kocamaz, hükümete seslenerek; bu konuda acilen tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hem seçim bölgesi Mersin, hem de ülke gündemine ilişkin sorunları gündeme getirmeye devam ediyor. Bu kez çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları TBMM Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Kocamaz, Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “müjde” olarak duyurulan Çiftçi Destek Kredisi faizlerinde artış yapıldığını söyleyerek; Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanmasının, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açtığını ileri sürdü.

 

“ FAİZ ARTIŞLARININ SABİT FAİZLİ KREDİLERE DE UYGULANMASI, BÜYÜK BİR MAĞDURİYETE YOL AÇMIŞTIR ”

Konuşmasında yüksek girdiler karşısında maliyetlerini bile karşılayamayan çiftçilerin borçlarından dolayı her yıl tarla satmak zorunda kaldığını vurgulayan Milletvekili Kocamaz, esnafların da kepenk kapatmakta olduğuna işaret etti.

Kocamaz “ Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullanmış oldukları kredi faizleri yüzde 9,75'ten yüzde 23,50'ye yükseltilirken esnaflarımızın Halk Bankasından aldıkları kredilerin faizleri de yüzde 7,5'tan yüzde 17'ye yükseltilmiştir. Bu faiz artışı sonrası Ziraat Bankasından 103 bin TL kredi alan çiftçimizin borcu bir anda 187 bin TL'ye yükselmiştir. Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanması, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açmıştır””dedi.

 

“ ÇİFTÇİ VE ESNAFLAR KREDİ FAİZLERİNE YAPILAN YÜKSEK ZAMLARIN GERİ ALINMASINI TALEP EDİYOR ”

Artan faizlerin çiftçiyi doğrudan etkilediğini belirten Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hükümete seslenerek çiftçi ve esnafların kredi faizlerine yapılan yüksek zamların geri alınmasını talep ettiğini dile getirdi.

 


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA